SEQR, solutia de plata cu telefonul mobil care reduce la jumatate costul tranzactiilor pentru comercianti

Era digitala si-a pus amprenta definitiv asupra vietii noastre cotidiene. Vrem sau nu, trebuie sa ne adaptam pentru a fi in pas cu evolutia societatii si mai ales, pentru a fi competitivi. Smartphone-ul sau retelele de socializare fac deja parte din ADN-ul consumatorului. Pentru a tine ritmul cu toate acestea si a raspunde cerintelor pietei, comertul actual trebuie sa adopte noile tehnologii si solutii si sa cuantifice beneficiile acestora pentru a creste vanzarile sau a eficientiza anumite operatiuni.

Unul dintre domeniile aflate in plina ascensiune la nivel global este cel al platilor cu telefonul mobil. Conform studiilor (Gartner, 2013), numarul utilizatorilor de smartphones creste vertiginos, iar aceste dispozitive incep sa aiba din ce in ce mai multe facilitati pentru a ne faca viata mai usoara. Pe piata exista deja solutii dedicate acestui segment iar una dintre cele mai interesante in acest moment este SEQR, o solutie completa de plata cu telefonul mobil.
seqr1
SEQR este la ora actuala cea mai utilizata solutie “mobile wallet” din Suedia si din Europa. Ea permite plata cu smartphone-urile in magazine, restaurante si in mediul online, mai rapid si mai sigur decat cu cardul. Aplicatia poate fi descarcata pentru iPhone si Android pe App Store si Google Play. SEQR aduce beneficii in egala masura utilizatorilor și comerciantilor. Aplicatia este gratuita pentru cumparatori si reduce la jumatate costurile tranzactiilor pentru comercianti, comparativ cu cele ale companiilor de carduri. De asemenea, tranzactiile se desfasoara mai repede si mai simplu, imbunatatind semnificativ perceptia clientilor.

seqr2De mentionat ca investitia comerciantilor este zero si nu este necesara instalarea vreunui echipament. SEQR este integrata in sistemul software al casei de marcat, iar un cod QR va fi livrat de catre Seamless pentru a fi scanat de catre cumparatori pentru plata produselor. Mai mult, prin intermediul sectiunii destinate ofertelor din aplicatie, comerciantii au acces la un nou canal de comunicare direct cu clientii care poate fi personalizat in functie de localizare si obiceiuri de consum.

De asemenea, SEQR a reusit sa rezolve foarte bine o problema spinoasa a comertului online – siguranta platilor. Solutia utilizeaza propria platforma, care opereaza peste 3,1 miliarde de tranzactii la nivel global, in 30 de tari. Este cea mai sigura solutie de pe piata si pentru ca nu transfera niciodata informatii confidentiale intre client si comerciant. Comunicarea intre toate partile implicate este criptata iar o persoana nu poate efectua o tranzactie fara telefon si fara codul PIN personal, spre deosebire de carduri. Un card furat, copiat sau pierdut poate fi folosit pentru a face o plata in magazin sau online fara prezenta posesorului si fara codul PIN. SEQR este protejata nu doar de codul PIN necesar la realizarea platii, dar si de codul de accces al telefonului. Daca telefonul este pierdut sau furat, aplicatia poate fi blocata prin banca, iar terminalul de catre operatorul de telefonie. In plus, poate fi gasit prin utilizarea unei aplicatii de tipul “gaseste Iphone”.

Toate aceste caracteristici ale solutiei prezentate au si un impact direct asupra costurilor operationale, permitand eficientizarea lor. De exemplu, plata prin intermediul SEQR poate fi foarte utila in cazul magazinelor de tip self-service, o tendinta in crestere la nivel global. Platforma SEQR a fost dezvoltata de catre Seamless, unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de plata cu telefonul mobil la nivel mondial. A fost fondata in 2001 si este activa in 30 de tari. In Suedia, solutia SEQR este disponibila in cele mai mari lanturi de magazine alimentare si fast food, in farmacii sau parcari, precum McDonald’s, Hemköp, Apotek Hjarat si Q-Park. In 2013, SEQR a fost implementata in Romania impreuna cu GarantiBank, iar din 2014 va fi lansata in Belgia si Finlanda.

Advertorial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.