Cei mai mari 10 jucatori din industria produselor de ingrijire se apropie de pragul de 1 miliard de euro

0
1210

Afacerilor celor mai importanti 10 jucatori din segmentul produselor de ingrijire personala si al celor pentru ingrijirea locuintei au crescut, anul trecut, cu aproape 4%, ajungand la 39,5 miliarde de lei, adica circa 877.9 milioane de euro. Profitul cumulat al celor 10 jucatori a crescut cu 42,5% anul trecut, ajungand la 179,3 milioane de lei, respectiv circa 40 milioane de euro. Liderul detasat al clasamentului ramane Procter & Gamble cu o cifra de afaceri de 1.3 miliarde de lei si un profit de 22 de milioane lei, in crestere cu 7% fata de 2014.
La randul sau, Unilever a raportat o crestere semnificativa a profitului realizat in Romania, respectiv 22.7 milioane de lei.
Renumitul producator francez de produse cosmetice si de frumusete, L’Oreal, a inregistrat un avans al profitului de 9%, in timp ce producatorul roman, Farmec, a atins o adevarata performanta in 2015, reusind un avans de peste 78% a profitului inregistrat.
Cu exceptia companiei Beiersdorf, care a inregistrat o usoara scadere a cifrei de afaceri, toti ceilalti jucatori si-au crescut indicatorii financiari.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentdm – drogerie markt, in ansamblul Openville Timisoara
Articolul următorMaxima Grupė a cumparat 12 magazine Penny din Bulgaria
Maria Hurduc

Este Business Unit Manager al Modern Buyer inca de la lansarea brandului, in 2008. Are o experienta de peste 16 ani in presa scrisa, iar in ultimii 11 ani s-a specializat pe domeniile Retail, FCMG si Horeca. Este absolvent al Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, specializarea Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here