Maxima Grupė a cumparat 12 magazine Penny din Bulgaria

Maxima Grupė a cumparat, prin subsidiara sa Maxima Bulgaria, 12 magazine Penny Market, detinute de retailerul german Rewe Group, care a decis sa iasa din aceasta tara. Magazinele vor deveni in urmatoarele luni parte a lantului T Market, detinut de Maxima, lant care va ajunge sa numere 60 de magazine in intreaga tara. Potrivit unor oficiali ai companiei, citati de presa bulgara, valoarea tranzactiei, care a implicat achizitia a trei magazine si inchirierea celorlalte noua, si investitia ulterioara in transformarea magazinelor se va ridica la aproximativ 7,6 milioane euro.
Anul trecut, Maxima Bulgaria a aniversat 10 ani de prezenta in tara vecina, iar cifra de afaceri a crescut cu peste 10% in 2015, pana la 72,4 milioane euro, fara TVA.

In luna septembrie 2015, Rewe Group, proprietarul Rila Proiect si implicit al lantului de supermarketuri Penny, a declarat ca a decis sa inchida toate cele 49 de magazine pe care le detine in Bulgaria. Oficialii retailerului german au declarat la momentul respectiv ca se vor concentra pe dezvoltarea lantului de supermarketuri Billa, transformand unele magazine Penny in Billa, preluand centrul logistic din Stolnik, langa Sofia, precum si o parte din personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.