Bergenbier – parte a grupului Molson Coors Beverage Company – nu a mai trimis la groapa de gunoi niciun fel de deșeu menajer începând cu luna noiembrie 2019, procentul de valorificare fiind de 100% (valorificare prin reciclare sau valorificare energetică), arată Raportul de sustenabilitate al companiei pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.
În 2020 au fost puse pe piață un total de 35.348.039 kg ambalaje generând 4089,27 tone de deșeuri, dintre care 4089,12 tone au fost reciclate, iar 0,15 tone au fost eliminate în mod controlat.
“Suntem hotărâți să continuăm pe drumul responsabilității și al sustenabilității în respectarea principiilor unui mediu de afaceri corect, să ne îmbunătățim an de an amprenta berii pe care o producem, să eficientizăm utilizarea resurselor în orice activitate.”, a declarat Mihai Voicu, Director General al Bergenbier SA.
Tot în 2020, Bergenbier a realizat a treia etapă a proiectului „Te răcorești și reîmpădurești!”, unul dintre cele mai ample proiecte de reîmpădurire organizat de către un berar.
În parteneriat cu programul de voluntariat „Plantăm fapte bune în România” și Ocoalele Silvice au fost plantați încă 50.000 de puieți, numărul total al acestora ajungând la 150.000 în 2020.
Împreună cu Asociația Berarii României, Bergenbier S.A. a susținut campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, care își propune să atragă atenția consumatorilor asupra situației economice din sectorul ospitalității, puternic afectat de întreruperea activității pe perioada stării de urgență.
Mai mult decât atât, compania s-a implicat în proiectul ”Din Linia Întâi Pentru Linia Întâi!” prin care unitățile sanitare de pe întreg teritoriul României au primit materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate COVID-19.
Raportul de sustenabilitate cuprinde informații ce fac referire la compania Bergenbier S.A., parte a Molson Coors Beverage Company, cu operațiuni pe întreg teritoriul României, în Fabrica Bergenbier Ploiești, sediul central din Voluntari, Ilfov și birourile locale de vânzări din fiecare județ al țării.
Bergenbier, companie situată în top trei producători de bere din România, a plătit către statul român impozite și taxe aferente anului 2020 în valoare de peste 196 milioane de lei. Producătorul a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 653 milioane lei, în ușoară creștere față de anul 2019.
Compania are peste 650 de angajați și realizează producția în fabrica de la Ploieşti printr-o reţea performantă de distribuţie naţională. 98% dintre materiile prime folosite în producerea berii în fabrica Bergenbier din Ploiești sunt de proveniență autohtonă, ceea ce a contribuit la încurajarea economiei locale.
Datele prezentate fac referire la anul 2020, perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.