Kaufland România anunță o nouă rundă a programului În Stare de Bine 2024 – 2025

Pentru al șaptelea an consecutiv, Kaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) continuă programul În Stare de Bine și anunță lansarea ediției 2024 a programului de granturi pentru ONG-uri, pentru care alocă în total 1 milion de euro în finanțări nerambursabile.

Propunerile de proiecte pentru apelul 1/2024 pot fi depuse de către ONG-urile interesate pe platforma instaredebine.ro, în perioada 24 aprilie 2024 (ora 9:00) – 26 aprilie 2024 (ora 16:00). Informații detaliate despre tipul proiectelor eligibile, criteriile de acordare a finanțărilor, Ghidul Solicitantului și toate documentele necesare sunt disponibile pe același site.

Este recomandat ca înainte de aplicare să fie parcurse toate informațiile regăsite în Ghidul Aplicantului de pe https://instaredebine.ro/ despre calendarul și procesul de înscriere, criterii de selecție și jurizare, tipuri de activități comunitare și multe altele.

Pentru primele două apeluri, selecția proiectelor câștigătoare va fi realizată printr-un concurs (pitch) în cadrul căruia ONG-urile de pe lista scurtă vor fi invitate să își prezinte inițiativele în fața unui comitet de evaluare format din membrii comitetului CSR Kaufland România și membrii FDSC.

A treia rundă de finanțare este alocată apelului special #ÎnStareSăAjut, care vizează o prioritate socială specifică la nivel național sau regional, cu posibilitatea menținerii finanțării pentru prioritatea anului 2023 și se va anunța în toamnă, odată cu lansarea Apelului.

“În acest an ne concentrăm pe comunitate și vizăm proiectele care înțeleg și integrează nevoile comunităților în care activează, spune Katharina Scheidereiter, CSR Manager pentru Kaufland România și Moldova. […] Apreciem efortul comun, rezultat în urma partenerierii oamenilor dintr-o comunitate și dorim ca prin această nouă ediție a programului În Stare de Bine să descoperim, să construim și să consolidăm comunități care își alocă timp pentru bine în România”, transmite Katharina Scheidereiter.

Programul de granturi pentru ONG-uri În Stare de Bine este destinat organizațiilor neguvernamentale și este finanțat integral de Kaufland România, cu un buget care se ridică în acest an la 1 milion de euro.

Obiectivul său principal este reducerea inegalităților sociale prin intermediul activităților culturale, sportive și de viață sănătoasă derulate pentru grupuri sau comunități vulnerabile, precum și susținerea inițiativelor ce vizează dezvoltarea organizațională a sectorului neguvernamental din România. Noutatea ediției este accentul pus pe intervențiile comunitare care au ca obiectiv implicarea activă a comunităților în rezolvarea problemelor locale.

Acest program este implementat de FDSC și se derulează în fiecare an prin două sau trei apeluri de proiecte, în funcție de nevoile identificate. La ediția din acest an, programul va avea trei apeluri de proiecte.

Articolul precedente-Mobility Rentals și Glovo anunță consolidarea parteneriatului lor strategic
Articolul următorDanone România a finalizat o investiţie de 7 milioane de euro pentru susținerea micilor fermieri din zona Zimnicea
Modern Buyer
Modern Buyer este un pionierat in zona produselor editoriale specializate, fiind prima platforma de informare destinata specialistilor in achizitii – buyeri si oameni de vanzari - din Romania.