Ikea valorifică meșteșugul artizanilor de la Mesteshukar ButiQ România

Välgörande este cea mai recentă colecție IKEA realizată de antreprenori sociali. Include accesorii unice din lemn și răchită, create de o rețea de artizani din Mesteshukar ButiQ România și Doi Thung Thailanda în colaborare cu designerul Ikea, Mikael Axelsson. Colecția va fi disponibilă în magazinul Ikea Băneasa și în cel online începând cu 1 februarie.

În urma colaborării cu Mesteshukar ButiQ au rezultat mai multe produse, iar în magazinul Ikea din București vor fi disponibile: un coș împletit de răchită și un făcăleț rotativ din lemn – ambele realizate manual. Pe lângă articolele din realizate în România, colecția include și articole de ceramică și accesorii din materiale textile fabricate de întreprinderea socială Doi Tung din Thailanda.

Prin inițiativa sa de antreprenoriat social, Ikea a inițiat parteneriate cu meșteșugari talentați din comunitățile vulnerabile din întreaga lume pentru a crea colecții în ediție limitată și locuri de muncă necesare.

Prin formarea acestor parteneriate cu întreprinderi sociale la scară mică, cum ar fi Doi Tung și Mesteshukar ButiQ, Ikea co-creează colecții unice și oferă servicii, în timp ce sprijină întreprinderile sociale ce oferă mijloace de trai persoanelor care, în alte circumstanțe, fie ar avea acces limitat, fie nu ar avea acces la surse de venit.

Välgörande reprezintă îmbinarea perfectă dintre modern și tradițional. Toate obiectele din colecție sunt realizate manual, astfel că niciunul nu arată la fel, însă rezultatul final este echilibrat și îmbină în egală masură atât designul modern, cât și artizanatul tradițional. Este rezultatul unei strânse colaborări între echipa Ikea și artizani – unde au participat cu toții și au învățat în egală măsură unii de la alții. Este o colecție frumoasă, funcțională și accesibilă, un câștig pentru ambele echipe.