Vianney Mulliez, Presedinte al grupului Auchan timp de 11 ani, se retrage din functie

Vianney Mulliez, Presedinte al Auchan Retail, companie ce include operatiunile de retail pe care grupul francez cu acelasi nume le detine in 17 tari, va demisiona din aceasta functie in luna martie a.c. Potrivit anuntului facut de retailer, Mulliez va fi inlocuit de catre Régis Degelcke, un manager ce a lucrat pana de curand pentru retailerul DiY Adeo, grup ce detine, printre altele, si brandul Leroy Merlin.

“Dupa 11 ani petrecuti in functia de Presedinte al Consiliului, Vianney Mulliez a simtit ca este timpul pentru Auchan Retail sa ia o nouă directie in urmatorii ani, prezentandu-si, in consecinta, demisia. Vianney Mulliez, alaturi de echipele Auchan, a avut un rol-cheie in dezvoltarea internationala a bandului, si in special in Rusia si China, si a permis companiei sa-si reorganizeze operatiunile in fiecare tara. A sprijinit echipele succesive de management ale Auchan si a initiat programul de „transformare” al Auchan, numit „Vision 2025”, ale carui rezultate initiale sunt promitatoare. Daca 2016 a reprezentat anul reorganizarii, programul „Vision 2025” reprezinta un nou proiect corporate, un nou proiect uman si o noua strategie de brand. Aceasta este, de fapt, inceputul unui nou capitol in istoria Auchan”, se precizeaza in comunicatul oficial emis de retailerul francez.

Numirea lui Régis Degelcke in locul lui Vianney Mulliez va fi supusa spre aprobare Consiliului Director al Auchan Retail si Consiliului de Supraveghere al Auchan Holding in cadrul sedintei din data de 8 martie 2017. Régis Degelcke, 56 de ani, are o experienta de peste 30 de ani in retail si a avut un rol esential in dezvoltarea Adeo, grup in care a lucrat inca din 1983. A fost director financiar al Leroy Merlin Group, apoi Managing Director al Leroy Merlin Franta timp de 11 ani, inainte de a deveni Executive Vice President Strategy and Development and Chairman al brandurilor Adeo in Italia si Brazilia. Din 2014 a ocupat functia de Director general delegat – Activitatea Depozite/Produse profesionale, Sisteme informatice corporative in cadrul Adeo.

Vianney Mulliez va continua sa detina functia de Presedinte al Consiliului Immochan, divizia imobiliara a grupului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.