MEP Retail Investments a primit unda verde pentru preluarea Profi

Tranzactia prin care MEP Retail Investments SRL preia Profi Rom Food SRL a primit deja aprobarea Consiliului Concurentei, potrivit unui comunicat emis de institutie.

„Autoritatea de concurenta a evaluat tranzactia din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice. Analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata nationala sau pe o parte a acesteia”, se precizeaza in documentul citat.

Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul institutiei dupa ce vor fi eliminate informatile cu caracter confidential.

Tranzactia a fost anuntata in luna noiembrie 2016, iar la acel moment Profi detinea 479 de magazine. Retailerul a incheiat anul 2016 cu un total de 501 de magazine, sub trei formate – Standard, City si Loco, in 257 de localitati. De altfel, expansiunea a continuat, in luna ianuarie 2017 fiind deschise nu mai putin de 10 noi magazine.

MEP Retail Investments SRL este o companie infiintata in luna noiembrie 2016, avand ca obiect principal de activitate consultanta in management și afaceri. MEP Retail Investments este parte a grupului de investitii de capital privat Mid Europa Partners, ce detine controleaza afaceri importante din regiune, din domeniile pharma si sanatate (Alpha Medical – Cehia si Slovacia, Kent Hospital Group – Turcia, Walmark etc.), telecomunicatii (Invitel – Ungaria), turism (Polskie Koleje Linowe – Polonia), transporturi (Waberer’s – Ungaria), bunuri de larg consum – (Moji Brendovi Group – Serbia) etc.
Pe langa toate acestea, Mid Europa este prezent si in segmentul de retail, dupa ce a achizitionat, in 2011, Żabka cea mai mare retea de magazine convenience din Polonia. Pana in acest moment, Mid Europa era prezent in Romania in segmentul pharma, prin intermediul retelei de clinici private Regina Maria.

 

Februarie 2017

Biroul de Presa Tel: 0372.129.710, 021.405.44.29; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here