Venituri de aproape 12 miliarde euro in 2015 pentru Tetra Pak

Veniturile Tetra Pak® au atins o valoare de 11,9 miliarde de euro in 2015, cu o crestere de 7,5% fata de anul anterior, in ciuda provocarilor macroeconomice globale. Aceasta crestere a fost determinata de diferentele de curs valutar in proportie de 6,3%, insa compania a raportat rezultate semnificative pe portofoliul de Servicii Tehnice si Solutii de Procesare si o crestere moderata pe portfoliul de Solutii de Ambalare.

Veniturile pe portfoliul de Solutii de Ambalare au atins in 2015 un total de 10,1 miliarde de euro, mai mari cu 6,4% fata de anul anterior, cu o evolutie pozitiva semnificativa in sfera Serviciilor Tehnice. In volum, vanzarile de material de ambalare au inregistrat o usoara crestere, cu 184 de miliarde de ambalaje vandute in 2015, fata de 180 miliarde in 2014, in ciuda mediului economic global mai dificil.

In ceea ce priveste portofoliul de Solutii de Procesare, Tetra Pak a inregistrat venituri de 1,7 miliarde de euro in 2015, cel mai ridicat nivel din istoria companiei. Toate cele cinci piete globale in care compania opereaza au contribuit la performanta totala, cu o crestere notabila de doua cifre in China, Orientul Mijlociu si Africa. Vanzarile de Servicii Tehnice pentru Procesare au crescut semnificativ, cu 17% fata de anul anterior.

Rezultatele Tetra Pak in ceea ce priveste Solutiile de Procesare se datoreaza si achizitiei companiei poloneze Obram S.A., un furnizor de solutii tehnologice si echipamente in domeniul branzeturilor, lider de piata in Polonia, Rusia, Belarus si in numeroase alte state ale Europei de Est. Ca urmare a acestei achizitii, Tetra Pak si-a extins expertiza pe aceste zone de servicii, generand un numar important de comenzi pe parcursul anului 2015.

Veniturile generate de portfoliul de Servicii Tehnice, care combina diviziile de Solutii de Ambalare si Solutii de Procesare, au atins cifra de 1,2 miliarde de euro in 2015, cu o crestere semnificativa pe noile subcategorii de servicii. Acestea includ produse pentru imbunatatirea liniei de productie, consumabile, precum lubrifiantii si adezivii utilizati in productie, si servicii de expertiza pentru cresterea performantei operationale a clientilor, fie prin reducerea costurilor, fie prin sporirea capacitatii operationale. In prezent, Serviciile Tehnice genereaza peste 10% din veniturile totale ale Tetra Pak.

Anul trecut, compania a lansat o serie de produse inovatoare, precum: primul ambalaj complet regenerabil din lume, Tetra Rex Bio pe baza de plante; platforma de productie Tetra Pak E3, care, pentru prima data in domeniu, utilizeaza fascicule de electroni la sterilizarea materialelor de ambalare; linia de extrudare a inghetatei cu cea mai mare capacitate din lume; tehnologia de procesare OneStep pentru producerea de lactate din lapte praf, anterior disponibila doar pentru productii din lapte crud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.