Standard & Poors a revizuit pozitiv ratingul Euler Hermes la AA, cu perspectiva stabila

283

In urma anuntului recent al grupului Allianz de a achizitiona 11,34% din actiunile Euler Hermes, participatia Allianz ajungand astfel la 74,34%, Standard & Poors a revizuit pozitiv ratingul Euler Hermes de la AA- la AA, cu perspectiva stabila. Euler Hermes, lider in furnizarea solutiilor de asigurare a creditului comercial, devin parte centrala a grupului Allianz.

Listata la Euronext Paris (ELE.PA), Euler Hermes este o filiala a Allianz, evaluata Aa3 de catre Moody’s. Compania a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 2,6 miliarde Euro in 2016 si a asigurat tranzactii de afaceri la nivel mondial de 883 miliarde Euro in expunere, la sfarsitul anului 2016. Cu sediul principal in Paris, compania este prezenta in peste 50 de tari, cu mai mult de 5.800 de angajati.

In studiul lor actualizat, S & P reitereaza perspectivele de crestere puternica a Euler Hermes cat si rolul tot mai important al Euler Hermes in cadrul Grupului Allianz si in strategia lor de diversificare.

Euler Hermes este liderul global in asigurarea de credit comercial si un recunoscut specialist in domeniul obligatiunilor, al garantiilor si al colectarii creantelor. Cu mai mult de 100 de ani experienta, compania ofera clientilor sai business-to-business (B2B) servicii financiare care sprijina managementul creantelor comerciale si al lichiditatilor. Reteaua proprie de informatii urmareste si analizeaza schimbarile de zi cu zi ale solvabilitatii corporative in rindul companiilor mici, medii si multinationale in piete ce reprezinta 92% din PIB-ul global.

Rezultatele reale, de performanta sau evenimente ce ar putea diferi semnificativ de cele din astfel de declaratii din cauza, fara limitare, (i) conditiilor economice generale, inclusiv, in special, conditiilor economice din activitatea de baza a Grupului Euler Hermes si a pietelor de baza, (ii) performanta pietelor financiare, inclusiv a pietelor emergente, si inclusiv a volatilitatii pietei, lichiditatea si de evenimente de credit, (iii) frecventa si severitatea evenimentelor de pierderi asigurate, inclusiv de la catastrofe naturale si inclusiv dezvoltarea cheltuielilor de pierdere, (iv) nivelul de persistenta, (v) dimensiunea creditelor neperformante, (vi) nivelurile ratei dobinzii, (vii) rata de schimb valutar, inclusiv cursul de schimb Euro / Dolar, (viii) schimbarea nivelului de concurenta, (ix) modificari ale legilor si reglementarilor, inclusiv de convergenta economica si monetara si Uniunea Monetara Europeana, (x) schimbari in politicile bancilor centrale si/sau ale guvernelor straine, (xi) impactul achizitiilor, inclusiv aspecte legate de integrare, (xii) masuri de reorganizare, si (xiii), factori generali de concurenta, in fiecare caz, la nivel local, regional, national si/sau la nivel global. Multi dintre acesti factori ar putea fi mult mai probabil sa apara, sau mai pronuntati, ca urmare a activitatilor teroriste si a consecintelor acestora. Compania nu isi asuma nicio obligatie de a actualiza orice declaratie de perspectiva.

In prezent, Euler Hermes Romania detine 12% din expunerea sa concentrata in sectorul retail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here