(P) Solutia CHEP de optimizare a exporturilor paletizate din Republica Moldova

Companiile exportatoare din Republica Moldova au acces la solutiile de optimizare financiara si logistica utilizate de cei mai importanti parteneri comerciali de export.
Exportatorii de pe piata locala au o alternativa la managementul propriu al paletilor: sistemul in care pot inchiria si folosi paleti reutilizabili in comun cu partenerii din Supply Chain, externalizand managementul activitatilor cu paleti catre CHEP, furnizor logistic si proprietar al echipamentelor.

CHEP integreaza, astfel, in reteaua sa europeana si companiile moldovenesti, care vor fi deservite prin depozitul amplasat in Chisinau.
Singurul cost al producatorilor este cel de inchiriere a cantitatii de paleti pentru depozitare sau export, doar in perioada necesara. Decizia strategica de optimizare a costurilor elimina complet necesitatea de a detine si de a depozita paleti si degreveaza de activitatile si costurile de manipulare, colectare si reparatie.

Principalele beneficii pentru exportatori sunt: costurile reduse cu paletii (inchirierea unui palet e mai economica decat cumpararea unui europalet), calitatea superioara a echipamentelor inchiriate, ce garanteaza siguranta produselor pana la raft si disponibilitatea permanenta a necesarului de paleti, in functie de fluctuatiile sezoniere.

Mai mult, companiile interesate isi imbunatatesc relatiile comerciale, au acces la solutii logistice inovatoare si dezvolta sinergii de transport in cea mai extinsa retea logistica, prezenta in 32 de tari europene.

Preferat de partenerii de export
Retailerii si distribuitorii europeni prefera CHEP pentru calitatea standard a paletilor, eficienta administrativa si lipsa deseurilor lemnoase. Doar in Europa, CHEP detine peste 112 milioane de paleti, livrati la peste 315.000 puncte de vanzare.

Sistemul este apreciat pentru beneficiile sale de partenerii comerciali din Romania – atat retaileri, cat si producatori de topcu activitati de productie, import si export in sectoarele de produse alimentare proaspete si uscate, bauturi, ulei, produse cosmetice si ambalaje, precum si alte produse de larg consum.

„Experienta noastra pe piata romaneasca, dar si pe alte piete europene, ne permite sa spunem ca dezvoltarea companiilor din FMCG, indeosebi a celor cu activitate de import si export, poate fi corelata cu standardizarea si cresterea eficientei in Supply Chain. Suntem direct interesati sa contribuim la dezvoltarea pietei moldovenesti – o piata cu progres vizibil, inclusiv pe palier comercial si logistic – si oferim, in acest sens, consultanta logistica gratuita companiilor interesate. Vizam si aici implementarea celor mai bune practici internationale pe care le avem, adaptandu-ne, bineinteles, la specificul local”, a declarat Gabriel Andronescu, Country General Manager CHEP Romania.

“Am inceput deja prospectarea pietei din Republica Moldova, prin intalniri  cu toti participantii lantului logistic – furnizori de materii prime, producatori, ambalatori, transportatori, retaileri si distribuitori, care si-au manifestat interesul pentru implementarea solutiei CHEP. Ramane sa identificam conditiile optime ale acestei implementari, care sa ofere valoare adaugata tuturor partilor implicate”, a mai precizat directorul CHEP Romania.

Datorita relatiilor sale de parteneriat, CHEP are capacitatea sa faciliteze colaborarea cu partenerii din Supply Chain pe orice piata din Uniunea Europeana. De pilda, conexiunea cu transportatorii face posibila obtinerea unor eficiente de cost suplimentare si dezvoltarea unor programe de colaborare in transport – pentru reducerea consumului de combustibil sia emisiilor poluante.

Tipuri de paleti destinati exporturilor

Companiile interesate au la dispozitie o gama de echipamente de calitate superioara, pentru diverse utilizari.
Paletul CHEP de dimensiune Euro (1200 x 800 mm), pentru uz general, permite o incarcare de maximum 1000 kg. Acesta este ideal pentru procese automatizate de productie si pentru sisteme de depozitare la raft.

 

 

 

 

 

 

Paletul industrial CHEP (1200 x 1000 mm) ofera siguranta in manipularea bunurilor cu o greutate de pana la 1500 kg, fiind recomandat pentru exporturi catre Marea Britanie.

 

 

 

 

 

 

 

La cerere, CHEP poate asigura si alte dimensiuni de paleti: jumatatea de palet (800×600 mm) si paletul display (600×400 mm).

–––––––

Pentru mai multe informatii despre solutia CHEP, contactati:

Cosmin Minescu
Business Development Leader
Tel:  +40 724 550 984
cosmin.minescu@chep.com
www.chep.com/ro

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.