Romania, Grecia si Serbia au adus grupului Delhaize venituri de peste 3 miliarde euro in 2014

Regiunea Europa de Sud-Est, ce cuprinde operatiunile din Grecia, Romania si Serbia, a generat grupului belgian venituri de 3,1 miliarde de euro in 2014, in crestere cu 3,2% fata de anul anterior, sustinute in principal de expansiunea din Grecia si Romania. Potrivit comunicatului emis de retailer, vanzarile like-for-like au scazut usor, cu 1%. Marja operationala s-a situat la 4,4% (la fel si in 2013), in timp ce profitul operational a fost de 135 de milioane de euro, in crestere cu 4,3% la o rata de schimb identica.
In al patrulea trimestru din 2014, retailerul a raportat venituri in valoare de 832 milioane euro pentru regiunea Europa de Sud-Est, in urcare cu 2,8%, respectiv 4% la o rata de schimb identica. Totusi, din cauza climatului ecomomic dificil din Grecia si Serbia, vanzarile like-for-like au scazut cu 2,2%. Profitul operational a crescut cu 10,3% la o rata de schimb identica, pana la 59 milioane euro.

In Romania, Delhaize Group detine compania Mega Image, care a deschis in 2014 un numar de 60 de magazine, incheind anul cu un total de 410 unitati, sub brandurile Mega Image si Shop&Go.

La nivel de grup, veniturile aferente anului 2014 s-au ridicat la 21,4 miliarde euro, in crestere cu 3,7% la rata de schimb actuala, respectiv cu 3,9% la o rata de schimb identica. Cresterea organica a fost de 2,6%.

Articolul precedentInternational: Cifra de afaceri de 74,7 miliarde de euro pentru Carrefour Groupe
Articolul următorCarrefour pregateste deschiderea celui de-al patrulea Supeco, la Giurgiu
Carmen Ionescu
Redactor - Lucreaza pentru Modern Buyer inca de la infiintarea publicatiei, in 2008. Absolventa a Universitatii Bucuresti – Facultatea de Litere, scrie despre industria bunurilor de larg consum, piata de retail, distributie, bricolaj samd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.