Programul „De-ale noastre”, extins in judetele Galati, Calarasi si Prahova

Programul „De-ale noastre”, dezvoltat de METRO Cash & Carry Romania in sprijinul producatorilor locali, se extinde in bazinul legumicol Matca din judetul Galati, precum si in judetele Calarasi si Prahova.
„Inca din 1996, anul intrarii METRO pe piata din Romania, ne-am dorit si am sustinut dezvoltarea economiei locale, avand in vedere ca un loc important printre furnizorii noştri, sa il ocupe, in mod constant, cei locali. Am ajustat permanent strategia de aprovizionare si am avut in vedere cooperarea directa cu acestia, astfel incat sa le putem oferi clientilor nostri o sortimentatie variata de produse romaneşti şi proaspete, precum şi sa ii sustinem pe producatorii locali in a se dezvolta, prin crearea unor parteneriate de incredere şi de lunga durata cu METRO”, a declarat Adina Timplaru, Head of Corporate Communications METRO Cash & Carry Romania.

Anul acesta, programul „De-ale noastre” a debutat in luna martie cu produse proaspete de sezon, precum: ceapa verde, ridichii si salata verde, iar in sezonul de vara atinge un varf de productie si sortiment, cu peste 45 de articole de legume si fructe.

„In perioada celor 20 ani, de la inceputul dezvoltarii companiei METRO pe piata romaneasca, s-a urmarit in primul rand sustinerea producatorilor autohtoni, colaborand in acest moment cu peste 350 producatori locali de produse proaspete si ultra-proaspete, din toate regiunile tarii.
Mai mult, unul dintre programele strategice ale METRO Cash & Carry Romania care are in vedere sprijinirea producatorilor locali este De-ale noastre, fiind prima companie din Romania care a lansat un astfel de proiect in 2012, cu scopul de a sustine dezvoltarea durabila a afacerilor micilor producatori de legume si fructe, precum si de a-i ajuta sa isi rezolve principalele probleme (posibilitati reduse de promovare, precum si distributie/ desfacere a produselor lor), contribuind totodata, la dezvoltarea economiei locale. Prima zona inclusa in program a fost Poiana Mare din judetul Dolj in 2012, urmata de zone din alte 9 judete: Olt, Mehedinti, Dambovita, Tulcea, Ialomita, Valcea, Ilfov, Giurgiu si Argeş in 2014. Acestora li se adauga anul acesta si producatori din judetele Galati, Calarasi si Prahova. In acest moment, in programul De-ale noastre sunt implicati peste 100 de producatori locali, din peste 33 comunitati din Romania, fiind primul de acest fel de pe piata autohtona care ofera sprijin in toate etapele cheie ale productiei (consultanta, solutii de colectare, ambalare, trasabilitate), precum si monitorizare, distributie si o piata de desfacere a productiei, in magazinele retelei METRO Romania”, au precizat reprezentantii companiei.

Articolul precedentExpansiunea in retailul modern. Cum arata primele sase luni si ce companii au deschis noi magazine?
Articolul următorImplicatiile Brexit-ului asupra pietei de retail si FMCG. Castigatori si perdanti
Carmen Ionescu
Redactor - Lucreaza pentru Modern Buyer inca de la infiintarea publicatiei, in 2008. Absolventa a Universitatii Bucuresti – Facultatea de Litere, scrie despre industria bunurilor de larg consum, piata de retail, distributie, bricolaj samd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.