Un raport dat publicitatii astazi, 3 aprilie 2017, de catre Institutul National de Statistica arata ca anul trecut, atat suprafata cultivata cat si productia totala de legume a scazut cu 3,4% respectiv cu 8%. Mai exact, in 2016, productia de legume din Romania a fost cu circa 300.000 de tone mai mica fata de anul 2015. Datele INS arata ca suprafata cultivata cu legume a fost de 228 de mii de ha, iar productia totala s-a ridicat la 3337 mii de tone, anul trecut.

Exista totusi categorii de legume mai atractive pentru producatori. INS arata, de pilda, ca in cazul leguminoaselor pentru boabe, productia a crescut anul trecut cu 30,3% ca urmare a cresterii suprafetei cultivate cu 31,1% fata de anul precedent. Si productia de cartofi a  crescut cu  2,4%,  datorita  cresterii  randamentului la  hectar (+2,9%)  desi suprafata cultivata a scazut cu 0,5% fata de 2015. Romania ocupa la cartofi locul trei din punct de vedere al suprafetelor cultivate, dupa Polonia si Germania si locul sapte din punct de vedere al productiei realizate, dupa Germania, Polonia, Franta, Olanda, Regatul Unit si Belgia.

Articolul precedentProfi incheie luna martie cu un total de 536 magazine
Articolul următorARC: Achizitiile masive de carne de porc realizate de tarile asiatice impacteaza deja si preturile din Romania. Achizitorii din retail si horeca confirma scumpirile
Maria Hurduc
Este Business Unit Manager al Modern Buyer inca de la lansarea brandului, in 2008. Are o experienta de peste 16 ani in presa scrisa, iar in ultimii 11 ani s-a specializat pe domeniile Retail, FCMG si Horeca. Este absolvent al Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, specializarea Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.