Pentru ca evolutia continua a pietei si concurenta acerba obliga producatorii de alimente sa intensifice controlul gustului si aspectul produselor lor, Euro Consultants Romania, expert in domeniul agro-alimentar, a creat in Bucuresti primul laborator senzorial din Romania, dotat cu 12 cabine de degustare, dedicat in totalitate studiului calitatilor organoleptice ale produselor alimentare si avand la dispozitie o baza solida de degustatori. Acesta va fi deschis oficial miercuri, 18 mai 2016, la eveniment fiind asteptati reprezentanti ai companiilor din industria alimentara: producatori, importatori , distribuitori, retail, HoReCa. Acestia au ocazia de a fi ei insisi invitati in cabina de degustare pentru a participa la un panel de testare si de a experimenta analiza senzoriala, putand afla cum functioneaza acest concept. Prin intermediul acestui laborator, echipa de expertii ai Euro Consultants Romania ofera profesionistilor din aceste industrii instrumente prin care pot afla cum este perceput produsul lor de catre consumator, dar si solutii pentru a compara produsele cu ale concurentei sau a afla care sunt punctele slabe ale conceptului unui produs, ale ambalajului, denumirii produselor s.a.