Operatiunile SABMiller din Europa Centrala si de Est, inclusiv Ursus Breweries, scoase la vanzare

Operatiunile SABMiller din Europa Centrala si de Est urmeaza sa fie vandute, potrivit unui anunt recent al AB InBev catre Comisia Europeana. Decizia este parte a strategiei companiei de a evita orice potentiale considerente de reglementare, in cazul tranzactiei de preluare a SABMiller si de a primi cat mai curand acordul autoritatilor europene de concurenta. In prezent, tranzactia se afla sub analiza autoritatilor de concurenta, finalizarea fiind asteptata in a doua parte a acestui an. Tot ca parte a acestei strategii, recent AB InBev a renuntat la brandurile Peroni, Grolsch si Meantime, care au fost vandute recent producatorului japonez de bere Asahi pentru suma de 2,9 miliarde dolari.
Potrivit unui comunicat emis de SABMiller, vor fi scoase la vanzare urmatoarele companii: Dreher Breweries (Ungaria), Kompania Piwowarska (Polonia), Plzeňský Prazdroj si Pivovary Topvar (Republica Ceha si Slovacia) si Ursus Breweries (Romania). „Aceste companii detin multe branduri cu pozitie de lider pe pietele in care sunt prezente, si ne asteptam sa atraga un interes considerabil din partea potentialilor cumparatori”, se precizeaza in documentul citat.
Vanzarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est va trebui aprobata de Comisia Europeana, care urmeaza sa dea un verdict pana pe 24 mai a.c.
Ursus Breweries, parte a SABMiller, detine trei fabrici de bere in Brasov, Buzau si Timisoara si o mini-facilitate de productie in Cluj. Din portofoliul sau fac parte marci precum Ursus, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Azuga, Redd’s, Miller sau Pilsner Urquell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here