Prima editie a programului educational de Formare Duala in retail, organizat de Penny Market, va debuta in februarie

0
382

Retailerul german Penny Market, parte a Grupului REWE, va incepe, in luna februarie a acestui an, programul educational gratuit de Formare Duala, in urma caruia 20 de tineri vor fi calificati pentru a activa in domeniul retailului.
Realizat in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), Formarea Duala este un program de pregatire in retail, care are ca scop calificarea tinerilor in acest domeniu aflat in continua dezvoltare. De asemenea, furnizorul de formare profesionala Profiles International, cu o experienta de peste zece ani in domeniul resurselor umane, va asigura pregatirea teoretica a ucenicilor inscrisi in program.

Cursurile teoretice si practice din cadrul programului se vor desfasura pe o durata de trei ani, in intervalul februarie 2015 – iulie 2017. In urma procesului de selectie (organizat in perioada 15.12.2014 – 15.01.2015) au fost alesi 20 de tineri, cu varsta de peste 18 ani si absolventi a minimum 10 clase. Acestia vor beneficia de o pregatire speciala in retail, la finalul careia vor obtine certificate de calificare pentru „Comerciant vanzator marfuri alimentare si nealimentare”, recunoscute atat in Romania, cat si in Germania. Finalizarea instruirii profesionale duale va avea loc prin sustinerea unor examinari, prin care cursantii vor demonstra nivelul de cunostinte acumulat in cei trei ani de pregatire. Examinarile sunt concepute conform standardelor germane si garanteaza calitatea deosebita a nivelului de instruire.
Timp de trei ani, tinerii inclusi in programul de Formare Duala vor fi angajati in reteaua Penny Market, perioada in care vor avea urmatorul orar: 1 zi pe saptamana vor face cursuri teoretice, in sala de curs, iar 4 zile pe saptamana vor pune in practica, intr-un magazin Penny Market, ceea ce au invatat in clasa.
Cateva dintre materiile pe care le vor parcurge cursantii:
• Consilierea clientilor si procesul de vanzare
• Prezentarea marfurilor
• Aprovizionarea cu marfa
• Activitatea la casa de marcat
• Cunostinte de baza in organizarea unui magazin

Cursurile teoretice se vor desfasura in doua centre nationale (Brasov si Bucuresti), iar practica va avea loc in magazinele Penny Market din: Bucuresti, Constanta, Mangalia, Sighisoara, Covasna, Brasov, Sibiu. Activitatea practica din magazine va fi recompensata financiar, sub forma de salariu, iar cheltuielile de deplasare la cursul teoretic vor fi asigurate de companie.

Formarea Duala este un program cu traditie in Germania si a fost implementat de catre Penny International in magazinele din Austria, Italia, Cehia si Ungaria dupa aceeasi schema de studiu (20% – teorie, 80% – practica). Si in Romania, Grupul REWE le va oferi tinerilor sansa unei calificari in acest domeniu, alaturi de AHK Romania, care urmareste, prin angajamentul sau in acest domeniu, sa promoveze in Romania modelul german dual de instruire profesionala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here