Kaufland: 9 magazine in 2015. Nici unul dintre judetele vizate nu este o premiera pentru retailer

Pentru anul in curs, operatorul german Kaufland vizează expansiunea in opt orase ale tarii, acestea fiind Constanta, Bacau, Braila, Arad, Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Ramnicu Valcea. Oficialii companiei au anuntat 9 magazine pentru 2015, bugetul de investitii depasind, cel mai probabil, 80 de milioane de euro.
Interesant este ca nici unul din judetele mai sus vizate nu este o premiera pentru Kaufland, retailerul operand deja magazine in toate orasele resedinta de judet.

Prima deschidere prognozata va avea loc in primavara, la Constanta, oras in care Kaufland mai detine un magazin. A doua locatie va fi amplasata pe bulevardul Aurel Vlaicu, iar cladirea va avea P+E. La Constanta, retailerul mai detine un magazin pe locul fostului ICIL, inaugurat in 2007, in urma unei investitii de sapte milioane de euro. In ceea ce priveste judetul Bacau, aparitia acestuia pe lista din 2015 reconfirma strategia compania de a-si consolida pozitia pe anumite piete. In judet, Kaufland opereaza deja patru magazine, din care doua in orasul Bacau si cate unul in Onesti si Comanesti.

O oarecare surpriza o ridica Braila, unul din orasle cu cea mai scazuta putere de cumparare din Romania. Retailerul s eintoarce aici pentru un al doilea magazin in 2015, primul fiind deschis in 2008, pe Aleea Mecanizatorilor. Viitoarea locatie a noului magazin, Kaufland Braila 2, este pe bulevardul Dorobantilor, aproape de intersectia cu Garii.

Si la Arad retailerul mai detine alte doua magazine, unul dintre ele fiind inaugurat chiar in 2014. Kaufland nu a precizat daca vizeaza tot orasul de resedinta sau un altul din judet. Pentru Timis, compania a ales tot orasul resedinta de judet, unde mai detine deja doua hipermarketuri. Cel de-al treilea magazin Kaufland din Timisoara va fi deschis in fosta fabrica de ciorapi din zona Garii de Est, lucrarile de amenajare fiind incepute in toamna anului trecut. Langa Timisoara mai exista un magazin Kaufland, situat in Dumbravita. In fine, la Sibiu, compania va deschide in a doua parte a anului un nou magazin, amplasat de aceasta data pe spatiul fostei edituri Polsib. Primul magazin Kaufland din Siiu a fost deschis in 2007. La Ramnicu-Valcea magazinul va fi amplasat pe strada Barajului, mai exact în nordul Ramnicului, vizavi de motelul VFM.

In 2014, operatorul german Kaufland, liderul pietei de retail din Romania, cu afaceri de circa 1,6 miliarde de euro a reusit sa depaseasca 100 de magazine, dupa ce a inaugurat 13 unitati. Din cele 13, patru au fost inaugurate in Capitala, oras in care retailerul detine acum 10 hipermarketuri

Articolul precedentPrima editie a programului educational de Formare Duala in retail, organizat de Penny Market, va debuta in februarie
Articolul următorProfi intentioneaza sa deschida minim 71 de magazine in 2015
Carmen Ionescu
Redactor - Lucreaza pentru Modern Buyer inca de la infiintarea publicatiei, in 2008. Absolventa a Universitatii Bucuresti – Facultatea de Litere, scrie despre industria bunurilor de larg consum, piata de retail, distributie, bricolaj samd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.