Penny Market a inaugurat depozitul din Bacau, o investitie de peste 19 milioane de euro

803

Penny Market, parte din grupul REWE, a inaugurat cel de-al treilea centru logistic al sau de pe piata romaneasca, in comuna Nicolae Balcescu, judetul Bacau. Investia s-a ridicat la peste 19 milioane euro.

Potrivit reprezentantilor companiei, noul centru logistic din Bacau va optimiza fluxul logistic si distributia regionala a produselor alimentare si nealimentare catre magazinele Penny Market din nord-estul tarii. Acesta va asigura distributia produselor in aproximativ 45 de filiale pentru inceput, cu posibilitate de extindere la 90 – 100 de magazine. Depozitul a creat peste 150 de locuri de munca, o mare parte dintre angajati fiind chiar din orasul Bacau.

“Alaturi de extinderea si modernizarea retelei de magazine, optimizarea lantului logistic este o directie importanta de crestere a eficientei si a prospetimii atat pe plan local, cat si la nivelul Grupului REWE. Proiectul face parte din cadrul strategiei de dezvoltare a retelei de distributie Penny Market la nivel national si vine in completarea celor doua centre existente din orasele Turda si Bucuresti. Noul centru logistic este o cladire moderna unde echipa noastra va beneficia de cele mai bune si moderne conditii, a declarat Daniel Gross, General Manager REWE Romania.

Complexul logistic are o suprafata totala construita de aproximativ 19.000 m2, o inaltime de 14,5 metri si de un teren aferent de circa 8 hectare. Dispune de cele mai inalte si moderne standarde de siguranta si securitate, cat si de solutii tehnologice moderne. Acestea au ca scop scaderea consumului de energie, a amprentei si emisiilor de CO2 si, astfel,  inregistrarea unui impact redus asupra mediului. In cadrul centrului este folosit un sistem integral de iluminare prin LED ce dispune de sisteme automate de comanda si control, care reduce consumul de energie cu 40%. Instalatiile de racire sunt integrate intr-un sistem automat de management prin intermediul caruia vor fi monitorizate constant atat temperaturile interioare, cat si cele exterioare ale zonei de refrigerare.

In prezent, REWE Romania detine 200 de magazine Penny Market la nivel national. Anul acesta, retailerul va transforma 6 dintre magazinele sale XXL Mega Discount in Penny Market.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here