Olympus continua sa-si dezvolte portofoliul pe segmentul lapte de capra, lansand un nou produs, in ambalaj original Tetra Gemina® Aseptic

Producatorul de lactate Olympus si-a extins recent portofoliul, prin introducerea laptelui de capra de inalta calitate, obtinut de la fermele din Romania, in ambalaj de carton Tetra Gemina® Aseptic.

„Laptele de capra reprezinta un segment relativ mic, dar in crestere pe piata lactatelor din Romania. Valorificand sansa de a se diferenţia in materie de marca si produs, Olympus a decis sa investeasca in continuare in aceasta subcategorie si a raspuns astfel unor noi nevoi ale consumatorilor, interesati din ce in ce mai mult de un stil de viata sanatos. In plus, avand un continut scazut de lactoza si acizi grasi, laptele de capra este usor digerabil, fiind potrivit pentru alimentatia copiilor, precum si a adultilor”, spun reprezentantii companiei.

Olympus a investit aproape doua milioane de euro in 2015, in instalarea unei noi linii de productie Tetra Pak®, A3/Flex, prentru a-si dezvolta capacitatea de productie si a putea sustine extinderea portofoliului sau. Integrand functii de performanta, precum alimentarea automata care asigura o productie continua, conditii aseptice speciale si o sterilizare mai sigura a materialelor de ambalare, aceasta linie de productie ofera avantaje competitive in materie de flexibilitate in productie, precum si oportunitati de reducere a costurilor si de imbunatatire a performantei operationale. Investitia a permis demararea productiei locale a laptelui de capra, in fabrica Halchiu din Brasov, consolidand astfel parteneriatul cu fermierii romani.

Laptele de capra Olympus este disponibil in retail in noul ambalaj de carton la 1 litru Tetra Gemina® Aseptic, de la Tetra Pak. Designul unghiular si orificiul larg pentru turnare usoara, forma ergonomica pentru o mai buna manevrare si capacul HeliCap™ 27 pentru deschidere si resigilare rapida fac ca acest ambalaj sa fie ideal pentru consumul casnic. De asemenea, ambalajul are certificarea FSC™ (Forest Stewardship Council), care garanteaza ca fibra de lemn din care este produs este obtinuta din paduri gestionate responsabil. Acest ambalaj este doar unul dintre numeroasele forme si dimensiuni din familia de ambalaje Tetra Gemina Aseptic, pe care Olympus le poate produce pe linia Tetra Pak A3/Flex, ceea ce ii ofera flexibilitate sporita in productie, in linie cu cerintele in continua schimbare ale pietei.

Grupul Olympus este prezent in Romania din 1999. In ultimii 17 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor romani, in efortul de a imbunataţi metodele de crestere si ingrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate in ceea ce priveste colectarea laptelui. In perioada 1999-2016, investiţia totala a grupului Olympus in Romania s-a ridicat la 70 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.