Moscova si Istanbul au atras cei mai multi retaileri in ultimii doi ani. Bucurestiul, pe locul 30 in topul oraselor preferate de acestia

Studiul Destination Europe 2015 publicat de JLL, ce analizeaza prezenta si extinderea a 250 de retaileri internationali in peste 57 de piete comerciale importante, arata ca Bucurestiul se situeaza pe locul 30 in topul celor mai atractive orase din punct de vedere al interesului retailerilor care fac expansiune in afara tarii lor de origine.
Capitala Romaniei este considerat un oras cu potential mare de crestere, plasandu-se inaintea unor orase din regiune ca Bratislava, Zagreb, Belgrad sau Ankara si la mica distanta in urma orasului Budapesta.
In fruntea clasamentului se afla Londra, considerata ca fiind cea mai atractiva destinatie europeana pentru retaileri internationali. Alte orase europene importante la nivel mondial, precum Paris, Milano, Roma si principalele orase specializate in retail din Germania au beneficiat in mod similar de apetitul retailerilor internationali pentru expansiune si au atras noi branduri in ciuda turbulentelor continue care afecteaza economia europeana.
In ceea ce priveste brandurile de lux, Romania se afla pe un onorabil loc 25 din punct de vedere al interesului retailerilor de a opera magazine in Romania. In topul acestor retaileri se afla branduri prezente dar si cele cu potential de a intra in viitor in Romania cu magazine mono-brand : Louis Vuitton, Max Mara, Emporio Armani, Gucci, Mont Blanc, Hermes, Burberry, Cartier, Longshamp, Chanel, Prada.
Din punct de vedere al originii brandurilor care fac expansiune in Europa, SUA ocupa primul loc (cu branduri ca Tommy Hilfiger, Timberland, Foot Locker, Claire’s, Starbucks), urmat de Italia (Benetton, Diesel, Max Mara, Geox, Calzedonia), Marea Britanie, Germania, Franta si Spania.
Pietele aflate in tranzitie, Moscova si Istanbul, au devenit povestile de succes pentru retailul din Europa, intrucat nu exista nici un alt oras care sa atraga atat de multi retaileri noi in ultimii doi ani.
Pe pozitii inferioare in clasament exista o multime de piete puternice precum orase regionale din Marea Britanie si Franta, dar si pietele scandinave, care in ciuda fundamentele sanatoase si a oportunitatilor existente, raman relativ neexploatate din punctul de vedere al retailerilor internationali.
Comparativ cu anul trecut, comerciantii de produse cu preturi medii si premium s-au extins intr-un ritm mai rapid decat comerciantii renumiti ai produselor de lux, si, prin urmare, s-au mutat pe pozitii fruntase in clasament. H&M se alatura Zara ca lideri in ceea ce priveste acoperirea geografica, cu o prezenta de 100% in cele 57 de piete cheie din Europa. Acestea sunt urmate in clasament de Mango si The Body Shop.
Potrivit aceluiasi studiu, in viitorul apropiat un aflux de branduri este asteptat sa intre pe piata europeana, din regiunea Asia-Pacific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.