Lidl investeste 20 de milioane de euro intr-un nou centru logistic, al patrulea

Discounterul german Lidl va construi cel de-al patrulea centru logistic al sau de pe piata romaneasca, reprezentand o investitie de peste 20 de milioane de euro. Construit in colaborare cu firma romaneasca de constructii Bog’Art, noul sediu regional va fi situat in Lugoj, pe Strada Timisoarei si va avea o suprafata construita totala de peste 45.000 mp si o suprafata a terenului de 140.000 mp.

Potrivit reprezentantilor retailerilor, un factor important in alegerea locatiei l-a constituit proximitatea fata de autostrazile A1 si A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie in strategia de dezvoltare a retelei de magazine. Acest depozit va gestiona si asigura transportul produselor catre magazinele din zona de Sud-Vest a tarii, permitand astfel o aprovizionare optimizata a acestora. „Ritmul rapid de extindere a companiei si necesitatea aprovizionarii zonei de Sud-Vest a Romaniei au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme romanesti, cu expertiza in constructii de o asemenea anvergura. Ne dorim sa construim o cladire sustenabila, in care sa implementam cele mai noi si performante tehnologii care sa incadreze noul sediu logistic in standardele europene”, a declarat Sergiu Fala, Director National de Expansiune si Servicii Centrale, membru in Consiliul de Conducere Lidl Romania.

„In cadrul procesului de executie vor fi implementate solutii si tehnologii moderne ce depasesc standardele actuale de eficienta energetica. Toate acestea au ca scop obtinerea unei cladiri sustenabile prin reducerea consumului de energie, a emisiilor, amprentei de CO2 si, implicit, a impactului asupra mediului inconjurator. Pentru masurarea performantelor proiectului se va utiliza sistemul britanic de evaluare a cladirilor sustenabile BREEAM, care este in prezent cea mai utilizata metoda de evaluare a impactului cladirilor asupra mediului”, mai precizeaza oficialii companiei.
Odata finalizat, acest centru va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de munca. In prezent, compania are peste 4.200 de angajati in centrele regionale de distributie, in sediul central si in cele 192 de magazine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.