În ce condiții pot accesa antreprenorii români forță de muncă din afara țării? Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări explică la „Retail & Horeca Distribution”

149

Criza de personal a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii ani, în România, iar angajatorii din industria de distributie au și ei probleme să-şi găsească oameni pregătiţi. În acest context, i-am invitat la ediția cu numărul IV a „Retail & Horeca Distribution” pe polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări pentru a explica în ce condiții pot accesa distribuitorii forță de muncă din afara țării, care sunt cerințele pe care trebuie să respecte companiile, ce pârghii legislative există. În industria de distribuție angajatorii au început deja să fie interesați să acceseze forță de muncă din Filipine, Nepal, Sri Lanka sau India.

Guvernul a aprobat pentru anul în curs 20.000 de avize pentru muncitori străini, estimând că angajatorii vor avea nevoie de această forță de muncă. În peruoada imediat următoare Inspectoratul General pentru Imigrări va transmite numele vorbitorului la eveniment.

Vezi mai jos partenerii și vorbitorii confirmați până la această dată:

Ediția 2019 a IV-a, este formată din trei componente:

  • Conferință (10.00 – 17.00)
  • Expo Hall (09.00 – 17.00)
  • Cină de afaceri cu distribuitorii din diverse regiuni ale țării și partenerii lor de business (21 Martie 2019, 19.00 – 23.00)

Temele conferinței ediției 2019

  • Retrospectiva anului 2018 în industria de distribuție, evoluția unor indicatori cheie;
  • Prognoze în evoluția pieței de traditional trade, IKA;
  • Evoluția industriei de HoReCa, sursele de aprovizionare ale acestui canal, trenduri majore în comportamentul de achiziție al antreprenorilor din HoReCa;
  • Strategii, direcții de dezvoltare implementate de antreprenorii din distribuție în 2018 și 2019;
  • Perspective pe termen scurt și mediu: ce trenduri ce redefinesc industria, ce oportunități se conturează pentru creșterea și consolidarea profitabilității într-un mediu tot mai imprevizibil.

Expo Hall

Expoziția care se desfășoară în paralel cu lucrările conferinței invită producătorii de bunuri de larg consum și furnizorii de servicii pentru industria de distribuție să își prezinte oferta prin prezența cu standuri personalizat.

Business Dinner

Evenimentul este un bun prilej de networking profesional. Vom crea cadrul și vom înlesni discuțiile și schimbul de informații între producători, distribuitori, importatori, furnizori de soluții și servicii.

Participă la eveniment

Va invităm să vă rezervați locurile la eveniment on line pe site-ul evenimentului sau prin completarea  Formular Retail & Horeca Distribution, 2019