Exporturile companiilor românești în UE însumează o pondere de peste 73%

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, prin Programul de Promovare a Exporturilor, a susținut financiar organizarea, în perioada 30 mai – 2 iunie 2022, a trei Pavilioane naționale românești la cel mai important eveniment dedicat tehnologiei industriale, Hannover Messe 2022.

România a fost reprezentată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) care are rolul de a susține şi intensifica relațiile economice dintre cele două state.

Exporturile companiilor românești în UE au o pondere de peste 73% din totalul exporturilor, iar Germania este principalul partener economic al României (din anul 2007).

 Importurile din Germania au însumat anul trecut 19,8 mld. EUR (+18,4 %), iar exporturile au crescut la 15,3 mld. EUR (+8,4 %). Pentru a-și extinde activitatea pe piața germană este esențial pentru companiile românești să își intensifice prezența la târgurile și expozițiile organizate în Germania, mai ales că această țară este patria târgurilor și expozițiilor, numărul 1 la nivel mondial în ce privește organizarea acestor evenimente! Două treimi din târgurile-lider la nivel mondial se organizează în centrele expoziționale germane. 

„Una dintre activitățile pe care ne concentrăm încă de la înființarea AHK România este strâns legată de susținerea companiilor românești în vederea participării la târgurile și expozițiile organizate în Germania. Acestea reprezintă una din cele mai bune platforme în vederea creșterii exporturilor companiilor românești și pentru promovarea puterii inovatoare și a competitivității firmelor românești pe piața internațională”, a declarat Sebastian Metz, director general, AHK România. 

La această ediție Hannover Messe au participat 2.500 de expozanți și aproximativ 75.000 de vizitatori din întreaga lume. Portugalia a fost țara parteneră. Ediția viitoare va avea loc în perioada 17 – 21 aprilie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.