Este afacerea ta pregatita pentru reducerea TVA?

Stim ca inceputul de an 2016 inseamna si punerea in aplicare a reducerii cotei de TVA de la 24% la 20%. O prima tematica care apare la inceputul noului an este legata de actualizarea preturilor cu amanuntul si a cotei TVA in mai multe componente ale sistemului informatic de gestiune: ERP, casa de marcat, magazin online, SFA. Atunci cand operati mai multe magazine ce utilizeaza case de marcat sau mai multe puncte de facturare, pregatirea pentru acest moment ar putea necesita o serie de verificari si coordonarea unor actiuni specifice.

Pentru multe afaceri nu va fi ceva complet nou. Acestea au mai trecut prin astfel de modificari si cu totii ne asteptam ca sistemul informatic sa fie pregatit pentru 100% din cazuri. Vor exista insa situatii cand, in lipsa unei analize, pot sa apara disfunctionalitati sau blocaje in utilizarea sistemului informatic ERP. Va invitam sa descarcati o sinteza (pdf) cu principalele verificari pe care le puteti face pentru a va scuti de surprize neplacute.
Afacerile care nu-si permit oprirea temporara a sistemului informatic decat pentru un foarte scurt timp sau cele care doresc sa minimizeze acesti timpi, trebuie sa acorde o atentie sporita momentului facand o analiza pe componente si implicand persoanele cele mai competente pentru a face verificarile necesare.

O atitudine proactiva de consultare si colaborare cu furnizorul softului de gestiune, cu furnizorii aplicatiilor de retail, EDI sau e-Commerce, poate ajuta mult. Daca sunteti administrator sau responsabil de prevenirea problemelor, parcurgerea listei de intrebari impreuna cu echipa dumneavoastra, va poate ajuta sa evaluati rapid situatia si sa luati primele masuri.
Nu astepta sa fii luat prin surprindere! Descarca lista de verificare (pdf checklist), evalueaza situatia, intocmeste propriul plan de actiuni si pune-l rapid in aplicare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.