e-Shopeur, o solutie pentru optimizarea pregatirii comenzilor on-line in depozit lansata de FM Logistic si Balea

FM Logistic impreuna cu partenerul sau Balea, specialist in solutii logistice, au dezvoltat si au lansat o solutie inovatoare dedicata optimizarii si scurtarii timpului de pregatire al comenzilor on-line in depozit numita e-Shopeur. E-Shopeur este un carucior conceput pentru a facilita pregatirea comenzilor on-line. Aceasta este rapida si reactiva, avand o functie cu triplu-control: scaner/senzor manual/sistem de cantarire. Permite pregatirea simultana a 48 de comenzi, beneficiind de un sistem de cantarire integrat la fiecare nivel al caruciorului. Sistemul IT de la bord garanteaza trasabilitatea activitatii de picking.
E-Shopeur scuteste operatorii de sarcina verificarii comenzilor aceasta realizandu-se in timp real, permitand detectarea eventualelor erori si avand o rata ridicata de acuratete. Este usor de manevrat datorita sistemului de roti independente si poate fi manipulat cu o singură mana. Operatiunile logistice din depozit trebuie sa se realizeze foarte rapid, iar acest sistem permite economisirea a 2 ore zilnic, rezultand astfel o productivitate optimizata.

E-Shopeur este usor de utilizat si ergonomic. Sunt cinci etape operationale:
– Identificarea articolului si locatia;
– Numarul articolelor care trebuiesc colectate este indicat pe ecranul senzorial fixat pe carucior;
– Operatorul pune produsele in compartimentul indicat printr-un afisaj luminos;
– Semnalul luminos atesta ca articolul este plasat in locul potrivit;
– Cantarul de la bord verifica greutatea comenzilor si le valideaza.

In urma perioadei de testare realizate cu succes, solutia a fost implementată initial în cadrul platformei  FM Logistic Chateau-Thierry, in luna octombrie 2016 si mai apoi in cadrul altor depozite din Franta, Polonia si Rusia.
In 2017, compania intentioneaza sa implementeze solutia e-Shopeur in special pentru clientii din sectorul produselor farmaceutice si cosmetice, precum si celor din comertul on-line, textile si accesorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.