DS Smith anunță finalizarea achiziției EcoPack și EcoPaper din România

Miles Roberts, Group Chief Executive

DS Smith a anunțat la 7 martie 2018 finalizarea procesului de achiziție a companiilor EcoPack și EcoPaper din România, achiziție în valoare de 208 milioane euro. Împreună, cele două companii constituie unul dintre cele mai mari grupuri producătoare de ambalaje și hârtie din România.

Achiziția crește semnificativ capacitatea DS Smith de a-și deservi clienții într-o regiune în plină dezvoltare precum și de a-și susține operațiunile deja existente în Europa de Est.

DS Smith îi va păstra pe cei 400 de angajați actuali și s-ar putea să mărească forța de muncă odată cu creșterea cererii. EcoPack și EcoPaper aduc atât mijloace producătoare de ambalaje de înaltă calitate cât și capacitatea de a produce hârtie ușoară, ambele susținând puternic oferta de produse DS Smith.

Miles Roberts, Group Chief Executive al DS Smith, a declarat: „Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu noii noștri colegi din fabrica de hârtie și unitatea de ambalaje situate în centrul României și să continuăm să ne întărim operațiunile pe această piață cu creșteri majore. Continuăm să ne dezvoltăm puternic în toată Europa de Est iar această achiziție ne va ajuta să răspundem cererii tot mai mari din regiune.”

MarketWatch scrie că DS Smith se așteaptă ca rentabilitatea vânzărilor în 2018 să fie la nivelul anului precedent, iar tranzacțiile globale să fie în concordanță cu așteptările sale.
Totodată, DS Smith se așteaptă că rentabilitatea vânzărilor pentru a doua jumătate a anului financiar să fie mai mare comparativ cu prima jumătate a anului, determinată de creșterea recentă a prețurilor hârtiei.

Compania a raportat venituri în prima jumătate a anului fiscal de 2,8 miliarde GBP (3,1 miliarde euro). O estimare furnizată de FactSet previzionează ca venitul fiscal al companiei în 2018 să fie de 5,7 miliarde de lire sterline (6,3 miliarde euro).

Reprezentanții companiei au declarat că sunt mulțumiți de progresul înregistrat în al treilea trimestru fiscal și că afacerile din America de Nord sunt peste estimările inițiale, datorită unei rate de creștere în volum a vânzărilor de ambalaje cu mult mai mare decât media înregistrată la nivel de grup.

DS Smith este unul dintre principalii furnizori de ambalaje din carton ondulat și materiale plastice, activând în 37 de ţări şi având aproximativ 27.000 de angajaţi. Viziunea DS Smith este să devină principalul furnizor de soluții de ambalare sustenabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here