CTP cumpara parcul industrial Prologis Park Bucharest A1, tranzactie in urma careia Prologis iese din Romania

Prologis Inc., lider mondial in detinerea de spatii industriale, a anuntat incheierea unui acord definitiv prin care CTP va achizitiona Prologis Park Bucharest A1 din Romania.
Dezvoltate in 2007 si 2008, cele patru cladiri ale parcului ocupa un spatiu industrial de Clasa A de 107.770 metri patrati. Fiecare cladire a obtinut Certificatul de Performanta Energetica cu calificativul „A”. Parcul, care include si 36,4 hectare de teren pentru o posibila dezvoltare, este situat de-a lungul autostrazii Bucuresti – Pitesti, principala autostrada din Romania care face legatura intre estul si vestul tarii, si la aproximativ 23 de kilometri vest de centrul Bucurestiului.

“Aceasta tranzactie este in conformitate cu strategia noastra de investitii de aliniere a portofoliului nostru la pietele globale. Dupa finalizarea acestei tranzactii, Prologis va iesi de pe piata din Romania”, a declarat Ben Bannatyne, managing director, regional head, Prologis Central and Eastern Europe.

Prologis a fost reprezentata de agentia imobiliara JLL. Prologis este principalul operator de cladiri de distributie din Europa Centrala si de Est (date valabile la 30 iunie 2015), fiind prezent in cinci tari din regiunea CEE si un portofoliu care totalizeaza 4,3 milioane metri patrati.

“CTP se concentreaza pe pietele din Europa Centrala si si-a extins recent numarul de proiecte in Romania, in special pentru a satisface clientii existenti. CTP construieste spatii industriale dedicate companiilor de productie, iar portofoliul sau va insuma 3 milioane de metri patrati pana la finalul anului”, a spus la randul sau Remon Vos, CTP CEP.

Compania olandeza CTP detine CTpark Network, cel mai mare sistem integrat de parcuri business premium din Europa centrala, cu o suprafata de peste 2,5 milioane de metri patrati reprezentand spatii de clasa A In 55 de locatii strategice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.