Caroli Foods Group a obținut certificarea “fără gluten”

Fabrica de produse ambalate din carne de la Pitești a Caroli Foods Group a obținut certificarea „fără gluten”, ca urmare a preocupării continue de a se adresa unor categorii variate de consumatori, ca cei cu boală celiacă sau sensibilitate non-celiacă la gluten, transmite compania, cu ocazia Zilei Internaționale a Bolii Celiace.

Astfel, primele produse care beneficiază de modificarea rețetei și de introducerea pe etichetă a numărului de licență “Gluten Free” – Fără gluten sunt oferite sub brandul Sissi – șuncă, jambon sau mușchi file, toate în format feliat și greutate fixă. Consumatorii le pot sesiza ușor la raft cu ajutorul simbolului oficial al spicului tăiat (The Crossed Grain Symbol) de pe fața ambalajului și a codului certificării fiecărui produs.

Certificarea a fost acordată de SGS România și Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), organizație care reprezintă pacienții cu boală celiacă la nivel național, acreditată de Asociația Societăților Europene de Celiachie (AOECS) și licențiată în România pentru marca înregistrată a Spicului Tăiat (The Crossed Grain Symbol).

Această certificare ne permite să continuăm să răspundem nevoilor dietetice speciale ale consumatorilor, precum si cele ale persoanelor afectate de boala celiacă sau de sensibilitate non-celiacă la gluten. Astfel, ne propunem să le ușurăm deciziile în privința produselor fabricate în România pe care le consumă și mai multă diversitate în ceea ce privește opțiunile de achiziții. Brandul Sissi, creat din apreciere pentru categorii variate de consumatori, își propune să răspundă unor nevoi și preocupări contemporane. Pentru produsele Sissi a fost eliminat glutenul din lista de ingrediente, dar s-au păstrat gustul și textura consacrate”, a declarat Roxana Manolescu, CEO Caroli Foods Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.