Brico Dépôt intentioneaza sa ajunga la 100% produse vandute din lemn certificat FSC

WWF va dezvolta impreuna cu Brico Dépôt Romania o platforma ce va cuprinde informatiile esentiale pentru ca furnizorii de lemn sa evite achizitionarea lemnului provenit din exploatari ilegale, paduri virgine sau din paduri cu valoare ridicata de conservare.

Platforma este deschisa principalilor factori interesati de legislatia in domeniu si va fi un instrument indispensabil pentru a evita plasarea si vanzarea in piata a lemnului provenind din surse nesigure. In plus, platforma ii va ajuta pe operatori sa obtina certificarea FSC (Forest Stewardship Council) pentru lemn controlat.

Prin parteneriatul incheiat pe o durata de un an, Brico Dépôt isi asuma o serie de masuri privind achizitia lemnului in vederea comercializarii. Astfel, retailerul  va desemna zonele de unde nu va achizitiona lemn – de exemplu, parcurile nationale si naturale, zonele cu risc in privinta exploatarilor ilegale.

Pentru a creste sustenabilitatea in privinta produselor din lemn, Brico Dépôt isi asuma o crestere cu 10% a produselor certificate FSC pe rafturile magazinelor, pana la sfarsitul parteneriatului. Pe termen lung, Brico Dépôt isi doreste sa ajunga la 100% produse vandute din lemn certificat.

„Peisajul natural din Romania este spectaculos, cu toate acestea, taierile ilegale, chiar si din Parcurile Nationale, reprezinta o problema actuala si totodata o amenintare pentru sanatatea ecosistemului.  Este foarte important pentru noi sa protejam padurile si ne bucuram ca am incheiat acest parteneriat cu WWF. Este un prim pas pentru a crea un plan concret pentru companiile implicate in procesul de achizitie a lemnului. Scopul nostru este de a oferi celor care ne trec pragul increderea si siguranta ca Brico Dépôt ofera spre vanzare doar lemn din surse certificate si sigure”, a declarat Christian Mazauric, Director General Brico Dépôt Romania.

La nivel mondial, mai mult de 125 de milioane de hectare de padure sunt certificate conform standardelor FSC, echivalentul a aproximativ 5% dintre padurile de productie de pe planeta. In Romania aproximativ 2,5 milioane hectare  de padure sunt certificate FSC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.