Bonduelle Romania dubleaza numarul scolilor bucurestene din cadrul campaniei „Scoala Altfel. Masa Altfel”

Bonduelle Romania continua campania de educare prin care promoveaza consumul de legume si obiceiurile de hrana sanatoase in randul copiilor, in cadrul celei de a doua editii a initiativei „Scoala Altfel. Masa Altfel”. Campania a dublat anul acesta numarul de scoli catre care va expune informatia, astfel incat peste 500 de copii din 10 scoli bucurestene vor beneficia de vizita ambasadorilor Bonduelle iar aproximativ 300 de copii din afara capitalei vor primi materiale educationale. Programul se va desfasura intre 11 – 22 aprilie, 2016 si va fi dedicat copiilor din clasele pregatitoare si clasa I. Campania „Scoala Altfel. Masa Altfel” are scopul de a educa preferintele alimentare ale celor mici, prin promovarea consumului de legume si fructe intr-o maniera creativa si deosebit de atractiva, structurata sub forma unor ateliere de food design si jocuri interactive pentru copii.
Pe parcursul a 50 de minute, durata medie a unui atelier, copiii vor descoperi prin jocuri antrenante care sunt beneficiile pentru sanatate ale celor mai populare legume, in timp ce vor crea, folosindu-se de acestea, mascote amuzante.

“Avem convingerea ca invatarea deprinderilor de alimentatie corecta va avea mai mult succes daca este dublata de creativitate, in acord cu procesul natural de invatare prin joaca al copiilor. De asemenea, pe langa faptul ca le prezentam copiilor alternative sanatoase de hrana, ne propunem sa formam din parinti si copii o echipa solida si bine informata, capabila sa faca fara prea mult efort alegerile alimentare cele mai potrivite, iar legumele Bonduelle sunt un partener de nadejde”, a declarat Monica Rosu, Head of Marketing and Communications Bonduelle Balkans, Ukraine, Caucasus and Middle Asia.
Pe langa ateliere care vor avea loc in scoli, campania dispune si de materiale de informare si studiu interactive pentru copii si parinti, astfel incat informatia sa poata fi preluata si discutata de catre copii impreuna cu parintii lor.

Conform statisticilor, in UE, obezitatea infantila a atins cote alarmante, cu 14 milioane de copii supraponderali. Specialistii cer chiar ca obezitatea sa fie declarata boala cronica. Acest flagel a crescut alarmant in ultimii 10 ani, cu 18 la suta. Tendinta se mentine si in Romania, unde, in ultimii sase ani, numarul copiilor obezi a crescut cu 10 procente, la 25 la suta. Astfel, in prezent, un copil din doi are probleme cu greutatea corporala, iar aproximativ 30 la suta din populatie sufera de obezitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.