Billa pregateste deschiderea primului magazin din 2015. Negocierile cu Carrefour nu s-au incheiat

0
756

Billa Romania se pregateste sa deschida in luna iunie a.c. primul sau magazin din 2015, la o distanta de mai bine de sase luni de la ultima inaugurare (Bulevardul Pipera). Noul supermarket va fi deschis in Gara de Nord, o locatie care se bucura de un trafic mediu lunar de peste 300.000 de persoane.
Acesta va fi al 86-lea magazin din reteaua Billa Romania, compania deschizand in 2014 un numar de sase magazine, un ritm inferior anilor anteriori.
Deschiderea programata pentru finalul lunii iunie a.c. ar putea fi ultimul magazin inaugurat de Billa in Romania daca Rewe Group va ajunge la un acord cu francezii de la Carrefour pentru achizitia magazinelor din Romania. La finalul lunii iunie 2014, Carrefour a achizitionat 53 de supermarketuri Billa retinute de Rewe in Italia.
Dat fiind faptul ca negocierile dintre cele doua mari grupuri au loc de mai multe luni, este de asteptat un rezultat al acestor discutii in perioada imediat urmatoare.
In 2013, Billa Romania a realizat o cifra de afaceri de 1359 de milioane de lei, in crestere cu 7,3% fata de anul anterior. Profitul net insa a scazut cu circa 40% fata de 2012, pana la 2,17 milioane de lei. 2014 a fost un an important pentru Billa Romania, compania sarbatorind 15 ani de prezenta pe piata interna.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentWhiteland BTLServices a devenit imersia multichannel agency
Articolul următorDe ce Category Management? Trei viziuni despre beneficiile CM
Maria Hurduc

Este Business Unit Manager al Modern Buyer inca de la lansarea brandului, in 2008. Are o experienta de peste 16 ani in presa scrisa, iar in ultimii 11 ani s-a specializat pe domeniile Retail, FCMG si Horeca. Este absolvent al Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, specializarea Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here