20 de mari importatori de produse FMCG ruleaza afaceri de peste o jumatate de miliard de euro

Anul 2015 a fost unul de crestere pentru importatorii de bunuri de larg consum din Romania. O analiza realizata de Modern Buyer in luna iunie a.c. arata ca cei mai relevanti 20 de importatori de produse FMCG din tara noastra au depasit usor pragul de o jumatate de miliard de euro, impreuna, in anul anterior.
Analiza realizata de noi a vizat un numar de 65 de companii de import & distributie produse FMCG ce acopera diverse canale de vanzare: retail modern si traditional, Horeca, lanturi de benzinarii, magazine specializate (baby food, cosmetice, magazine cu produse bio & wellbeing) s.a.

Aceeasi analiza mai arata ca 13 importatori au depasit pragul de 10 milioane de euro cifra de afaceri, performanta atinsa de Macromex, Marathon, Nordic Import Export, BDG Import, Agrirom, De Silva Exclusiv, Parma Food, Super Food Company, Nardo Trading, Gerola Prodinvest, Cristalex 94, Maresi Foodbrocker si Randler.
tabelImportatori2015
Potrivit datelor centralizate de Modern Buyer, cei 65 de importatori ce au facut obiectul analizei noastre au o cifra de afaceri cumulata de peste 1,4 miliarde de euro. Peste 50 din cei 65 de importatori au o acoperire nationala, in principal prin intermediul retelelor modern de retail, dar si prin distributie proprie sau prin subdistribuitori. Impreuna, cei 65 de importatori & distribuitori opereaza aproape 200 de depozite logistice in intreaga tara, dispun de peste 6000 de masini si au circa 11.000 de angajati.

Mai multe detalii despre aceasta analiza puteti regasi pe https://www.modernbuyer.ro/importers

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here