(P) Vinuri ale cramelor românești consacrate, create special pentru Carrefour în cadrul programului Deschidem Vinul Românesc

Deschidem Vinul Românesc, un program dezvoltat de Carrefour, aduce românilor o selecție impresionantă de vinuri provenite de la crame din toate regiunile vinicole ale țării.

Vinurile sunt așezate în trei piloni, vinuri regionale de la 26 de crame mici și mijlocii, vinuri exclusive, care se găsesc doar în magazinele Carrefour și cele premium, recunoscute de experții din lumea vinului.

„Caii de la Letea Geneza” – Fetească Neagră este un vin din categoria Exclusiv la Carrefour, produs în 2018 de unul dintre producătorii cei mai apreciați din industria vinicolă, Via Viticola Sarica Niculițel, din regiunea Dobrogei.

Originile Feteștii Negre sunt la fel de vechi ca producția vinului pe aceste meleaguri, iar acesta poartă amprenta terroir-ului, reunind cele mai bune expresii ale soiului.

Iubitorii de vinuri roșii și nu numai vor avea surpriza de a descoperi un gust proaspăt, cu o aciditate echilibrată. Servit la o temperatură de 12-14 °C, poate fi un companion perfect al serilor de vară, pe malul mării sau acasă.

Pentru o experiență completă, acest vin poate fi așezat alături de cârnați uscați de Pleșcoi sau clătite dobrogene cu carne de pui și sos roșu (un pic) picant.

Vinul se poate cumpăra din magazinele Carrefour la nivel național sau poate fi comandat online, pe carrefour.ro sau prin aplicația Bringo, din secțiunea Deschidem Vinul Românesc.

Crama care produce vinul, Via Viticola Sarica Niculițel, a devenit un jucător de referinţă al pieţei româneşti îmbinând tradiția cu tehnologia modernă.

Alături de alte trei crame românești reputate: Aurelia Vișinescu, Domeniul Bogdan și Crama Davino, Via Viticola Sarica Niculițel produce vinuri unice în România, unele create în exclusivitate pentru Carrefour, așa cum este și vinul „Caii de la Letea Geneza” – Fetească Neagră. Tot din această gamă, vinurile „Caii de la Letea Geneza” – Chardonnay și Rosé au fost premiate cu aur la International Wine Contest Bucharest 2020.

Deschidem Vinul Românesc își propune să așeze vinul românesc pe harta internațională a vinurilor, transformându-l într-un brand de țară. Prin această inițiativă, Carrefour încurajează consumul de produse românești de calitate la prețuri de retail, susținând, totodată, producătorii și industria vinicolă locală, de care depinde dezvoltarea comunităților.

Mai multe detalii despre despre vinurile și cramele care fac parte din program pot fi urmărite accesând site-ul Deschidem Vinul Romanesc.