Ursus Breweries lansează o băutură alcoolică de tipul hard seltzer

Ursus Breweries lansează un hard seltzer pe piața băuturilor alcoolice din România. Brandul Viper va putea fi găsit la raft atât la sticlă, cât și la doză cu un volum de 330 ml și este lansat în variantele cu aromă de lime și cranberry.

Viper este lipsită de coloranți artificiali, conservanți și gluten, având 96 kcal/ 330 ml și un conținut moderat de alcool, de 4% vol. Viper Hard Seltzer este produs în Plzen, Republica Cehă, în renumita fabrică de bere Pilsen. Apa folosită provine dintr-un izvor aflat la 100 de metri adâncime, sub bazinul Pilsen.

Procesul de producție pentru Viper este asemănător cu procesul de fabricare al berii. Apa este ingredientul principal și este procesată într-un recipient special de fierbere. Spre sfârșitul procesului de preparare, în timpul răcirii, se adaugă o bază de glucoză-fructoză pentru obținerea alcoolului și astfel începe procesul de fermentare naturală cu drojdie. După aproximativ 6 zile de fermentare cu ajutorul drojdiei de bere, nivelul dorit de alcool și CO2 este atins. În continuare, lichidul este purificat pentru a fi limpede și cristalin, iar pentru a spori gustul răcoritor, produsul este îmbogățit cu aromă naturală de lime și cu suc de lime.

„Suntem încântați să oferim consumatorilor ceva nou și să lansăm o băutură într-o nouă categorie de băuturi alcoolice – categoria hard seltzer.”, a declarat Marian Olteanu – Head of New Categories, Ursus Breweries.

„România este una dintre primele țări din Europa unde am ales să lansăm Viper Hard Seltzer și pentru acest sezon am pregătit consumatorilor multe surprize. Viper este o băutură dedicată celor care se bucură de fiecare moment petrecut alături de prieteni și care aleg să consume băuturi alcoolice într-un mod responsabil.”, a declarat Sorin Tudor, Brand Manager Viper, Ursus Breweries.

Hard Seltzer este o nouă categorie de băuturi alcoolice, apărută pe piața din SUA în 2016 și îndrăgită de consumatori pentru experiența oferită de această băutură alcoolică carbonatată, ce are la bază apă acidulată și arome naturale de fructe.

Ursus Breweries face parte din grupul Asahi Europe & International. În România, Ursus Breweries deține trei fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o micro-berărie în Cluj-Napoca. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry și St. Stefanus, alături de marca de cidru Kingswood.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here