Un roman de 34 de ani va conduce operatiunile locale ale grupului Auchan

719

François Remy, noul presedinte Auchan Retail Romania, a anuntat astazi, 2 decembrie, numirea lui Ionut Ardeleanu, 34 ani, in functia de Director General Auchan Romania.
Numirea noului director general vine in contextul in care in luna octombrie a.c. grupul francez a anuntat o noua organizare a sa la nivel international, menita sa asigure imbunatatirea parghiilor de performanta, sa dea mai multa libertate de actiune fiecareia dintre cele trei mari meserii (comert, imobiliar, banca) si sa permita castigarea in flexibilitate si rapiditate. Astfel, a fost creata Auchan Retail, companie ce regrupeaza toate meseriile de comert alimentar: hipermarketuri, supermarketuri, proximitate, drive si e-commerce, condusa la nivel international de Wilhelm Hubner, in calitate de Director General si de Vianney Mulliez, in calitate de Presedinte neexecutiv.
La nivel local, in noua organizare Auchan Retail Romania, comitetul de directiune va fi condus de Ionut Ardeleanu, director general, sub coordonarea lui François Remy, presedinte neexecutiv Auchan Romania si presedinte executiv Auchan Luxemburg si va fi alcatuit din directorii regionali si cei 6 directori de servicii suport: Produs, Inovatie, Performanta, Eficienta, Resurse Umane si Finante.

„Sunt incantat sa il numesc pe Ionut Ardeleanu in pozitia de Director General Auchan Romania, cu misiunea de a continua dezvoltarea Auchan si de a construi o companie multi-format, multi-canal, cu echipe puternice si entuziaste in serviciul tuturor locuitorilor din Romania. Reafirmam prin aceasta numire, increderea pe care o avem in tara, in echipele locale si in meseria noastra si dorinta de a face din Romania una din marile tari Auchan.
Inca din 2006 de cand s-a alaturat Auchan Romania, Ionut Ardeleanu a avut un parcurs exemplar, incepand cu manager de raion, apoi sef de piata si pana la director de magazin si director regional. Este un mare comerciant si un mare manager, un lider carismatic care se bucura de recunoasterea deplina a echipelor si care incarneaza perfect spiritul noului proiect Auchan Retail Romania”, a declarat François Remy, Presedinte Auchan Romania.

Ionut Ardeleanu, titular al unei diplome in stiinte economice, s-a alaturat echipei Auchan in 2006, in cadrul magazinului Auchan Titan ca manager de raion si ulterior ca manager de piata. In 2008 a fost numit director de magazin la Timisoara, iar in 2011 pregateste si deschide hipermarketul Auchan Craiova in conceptul fashion discount, bucurandu-se de rezultate excelente. Ulterior, in 2012 este numit director de oferta in cadrul departamentului Marketing. Anul 2013 este unul cu multe provocari pentru Ionut Ardeleanu, fiind numit director regional pe regiunea Sud, nou creata in organizarea Auchan, si avand in responsabilitate atat integrarea si transformarea magazinelor ex-Real din aceasta regiune cat si consolidarea si dezvoltarea comertului Auchan pe perimetrul sau – 12 magazine cu 4.000 de angajati.