Turcia: Carrefour continua achizitiile

CarrefourSA a anuntat ca a semnat un acord prin care va achizitiona 85% din actiunile lantului de supermarketuri turc Kiler, pentru suma de aproape 430 lire turcesti. Acordul va fi finalizat dupa primirea aprobarilor din partea autoritatilor de concurenta.
Carrefour a mai achizitionat lunile trecute 26 de supermarketuri ale lantului Ismar si 29 de supermarketuri ale unui lant din Antalya.
“Ne-am stabilit deja 2015 ca un an de crestere pentru noi, deci suntem deschisi catre achizitii. Vom continua sa evaluam oportunitatile de crestere anorganice si in viitor”, a declarat Mehmet Nane, CEO-ul CarrefourSA. Veniturile companiei au crescut cu 20% in 2014 comparativ cu anul precedent, pana la 3,1 miliarde de lire, iar profitul net pana la 100,5 milioane lire. Pentru anul in curs, retailerul vizeaza majorarea veniturilor cu circa 30%, pentru a ajunge 4 miliarde lire, investinda in circa 200 200 de noi magazine.
Grupul Carrefour a renuntat la pozitia de actionar majoritar pe piata turca in 2013, cand a vandut 12% din actiunile sale partenerului sau in joint venture, compania Sabanci Holding Group. In urma acestei decizii, Sabanci Holding Group a devenit actionar majoritar cu o participatie de 50,8% in timp ce Carrefour a ramas 46,2%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here