Romanul Calin Dragan va fi noul presedinte al companiei Coca-Cola Bottling Investments Group (BIG)

905

Compania Coca-Cola a anuntat ca Irial Finan se retrage din functia de presedinte al Coca-Cola Bottling Investments Group (BIG) si va fi inlocuit de romanul Calin Dragan, actualmente Regional Director pentru regiunea ASEAN (Asia de Sud-Est) si Orientul Mijlociu incepand din ianuarie 2018.

Calin Dragan are 24 de ani de experienta in Coca-Cola, inclusiv intr-o succesiune de roluri de lider pe divizia de imbuteliere Asia Pacific si Europa.
Compania spune ca, in calitate de presedinte al BIG, Dragan va contribui la cresterea globala a Coca-Cola, cu accent pe regiunea Asia Pacific si refacerea businessului Coca-Cola Beverages Africa. Coca-Cola Bottling Investments Group (BIG) este cel mai mare imbuteliator al gigantului american Coca-Cola, responsabil pentru un sfert din volumele vandute in intreaga lume.

„Calin aduce o vasta experienta in sistem si abilitati dovedite de conducere”, a declarat John Murphy, presedintele Grupului Asia Pacific al Coca-Cola.

„Este persoana potrivita pentru a conduce BIG, avand in vedere o concentrare puternica pe executie, dar si pe dezvoltarea oamenilor, deoarece businessul va continua sa se remodeleze”.

Calin lucreaza la Coca-Cola din 1993. Cel mai recent a fost Representative Director, Chairman of the Board, Presedinte si CEO al Coca-Cola East Japan (CCEJ). In aceasta pozitie a coordonat consolidarea a 26 de filiale separate in patru operatiuni globale. De asemenea, a fost vicepresedinte executiv si reprezentant al companiei de imbuteliere Coca-Cola West din Japonia in perioada 2011-2012 si a fost director general si administrator general al afacerii Coca-Cola Hellenic Bottling Company in Romania si Republica Moldova, in perioada 2005-2011.

Dragan, nascut in Romania, a absolvit Universitatea Politehnica din Timisoara cu diploma de master in Inginerie Mecanica si Optica, Optoelectronica si Dispozitive Medicale.