Kaufland invita producatorii de legume & fructe din Rep. Moldova sa aplice pentru certificare Global G.A.P

Producatorii de fructe si legume din Republica Moldova sunt invitati sa aplice pana pe data de 15 decembrie 2017 pentru obtinerea certificari Global G.A.P, anunta portalul deschide.md. Programul lansat de Kaufland in Republica Moldova, in parteneriat cu IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, va fi implementat in anul 2018.

Costurile aferente obtinerii certificarii, respectiv pentru servicii de consultanta, traininguri, analize de sol si apa, construirea unor planuri de actiune personalizate, implementare si evaluare vor fi achitate integral de catre Kaufland. Produsele certificate vor fi disponibile, treptat, pe rafturile magazinelor Kaufland din Republica Moldova.

Obtinerea unei ceritificari Global G.A.P ii va permite producatorului sa-si extinda piata de desfacere, inclusiv sa exporte produsele.

„Scopul programului este ca producatorii de fructe si legume sa obtina capacitatea de a-si extinde piata de desfacere atat la nivel local, cat si la nivel international. Mai mult decat atat, producatorii de fructe-legume care vor obtine certificarea Global G.A.P. cu siguranta vor deveni partenerii nostri in Republica Moldova.”, declara Ionut Parfente, Director de Achizitii Legume-Fructe, Kaufland Romania.

Printre avantajele pe care le ofera fermierilor certificarea Global G.A.P se regasesc: venit mai stabil, produse de calitate inalta prin respectarea standardelor de siguranta alimentara, perfectionarea managementului resurselor naturale si financiare, inclusiv siguranta, sanatatea si bunastarea lucratorilor, precum si dezvoltarea sustenabila a afacerii.

Producatorii de fructe si legume din Republica Moldova interesati de obtinerea certificarii Global G.A.P. sunt invitati sa se inregistreze la urmatoarea adresa electronica: Ionut.Parfente@kaufland.ro pana pe data de 15 decembrie 2017. Beneficiarii selectati vor fi anuntati despre includerea lor in program pana la finele lunii decembrie.