Romalimenta solicita aprobarea, in procedura de urgenta, a proiectului de modificare a Legii 249/2015

Romalimenta – Federatia Patronala Romana din Industria Alimentara solicita Senatului Romaniei aprobarea in procedura de urgenta a proiectului de modificare a Legii 249/2015, astfel incat pana la sfarsitul anului acesta sa fie publicat in Monitorul oficial. Potrivit unui comunicat emis astazi de federatie, desi Guvernul a emis doua ordonante de urgenta care au modificat cadrul legislativ din domeniu, pentru  definirea responsabilitatilor actorilor din lantul reciclarii, „problema inca persista: colectarea selectiva la populatie este exceptia si nu regula, astfel ca majoritatea deseurilor de ambalaje ajunge la groapa de gunoi, iar asa-zisii poluatori (operatorii economici care pun pe piata bunuri ambalate, intre care si cei din industria alimentara) sunt in imposibilitate de a-si realiza tinta de reciclare, urmand a plati si in 2016 o contributie de 2 lei/kg de ambalaj nereciclat. Este absurd ca agentii economici romani sa fie din nou supusi acestei penalizari, in conditiile in care ea este de 10 ori mai mare decat media europeana, recte cea mai mare din Europa. Functionarea sistemului reciclarii ambalajelor se afla in acelasi punct mort, proband ca autoritatile de mediu nu numai ca nu sunt alarmate de situatie, ci sunt chiar multumite de incasarile uriase la Fondul de mediu, pe care le evaluam la un sfert miliard euro, bani care se vor regasi in scumpirea alimentelor si vor genera numeroase falimente in randul operatorilor alimentari mici si mijlocii”, spun reprezentantii Romalimenta.

 

 

 

 

 

Articolul precedentCinci patronate din transporturile rutiere cer guvernului sa inghete tarifele RCA la valorile medii din raportul Milliman
Articolul următor10 speakeri vorbesc despre performanta, eficienta si plus valoare la „Retail & Horeca Distribution”
Carmen Ionescu
Redactor - Lucreaza pentru Modern Buyer inca de la infiintarea publicatiei, in 2008. Absolventa a Universitatii Bucuresti – Facultatea de Litere, scrie despre industria bunurilor de larg consum, piata de retail, distributie, bricolaj samd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.