Cinci patronate din transporturile rutiere cer guvernului sa inghete tarifele RCA la valorile medii din raportul Milliman

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM solicita Guvernului sa intervina prin Ordonanta de Urgenta si sa inghete tarifele RCA in urmatoarea sedinta de Guvern la valorile medii din raportul Milliman, conform cu propunerile transportatorilor trimise la Guvern inca din data de 3 august 2016.
Actuala Ordonanta de Urgenta, publicata pe site-ul Ministerului de Finanțe, este doar generala si nu limiteaza tarifele RCA, transportatorii rutieri fiind nemultumiti de forma acesteia, urmand ca in data de 15 septembrie 2016 sa se organizeze un protest national impotriva cresterii tarifelor RCA.
Guvernul poate limita tarifele RCA conform Legii Concurentei 21/1996, modificata si completata in 2016, iar Consiliul Concurentei investigheazã de 2 ani piata asigurarilor din Romania impotriva unor practici neconcurentiale, practici care au fost dovedite in raportul Milliman intocmit la cererea ASF si trimis catre Parlament. Sistemul bonus-malus nu functioneaza, tarifele RCA au crescut de doua – trei ori, iar acordarea bonusului de catre firmele de asigurare nu mai indeplineste scopul pentru care a fost creat, incalcându-se Norma Nr.23/2014.
Transportatorii rutieri nu ar trebui sa se lase pacaliti de Guvern, asiguratori sau de alte persoane bine intentionate! Fara un tarif RCA inghetat la valori clare nu se va intampla nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here