Reteaua Fourchette continua sa se extinda in Republica Moldova, bifand si intrarea in regiunea Transnistria

1019

Reteaua ucraineana de retail Fourchette a deschis de la inceputul acestui an doua noi magazine din Republica Moldova. Retailerul si-a facut intrarea in Transnistria, in luna martie a.c., prin inaugurarea unui magazin in Tiraspol. Noul magazin are o suprafata de aproximativ 1.700 mp, fiind unul dintre cele mai mari ale lantului, si pune la dispozitia clientilor o sortimentatie de circa 25.000 de articole active. Piata de retail din Transnistria este dominata de compania locala Sheriff, care detine peste 15 magazine precum si doua depozite angro.

Al doilea magazin a fost deschis in orasul Ungheni,resedinta a raionului cu acelasi nume aflat la granita cu Romania, si este o locatie de dimensiuni mai mici, aproximativ 500 mp. In Ungheni mai sunt prezente retelele UniMarket si Imparatia Curateniei.
In prezent, reteaua Furchette, ce are actionariat ucrainian, detine 14 magazine in Republica Moldova, din care patru in capitala Chisinau. Retailerul ucrainean Fourchette este prezent in tara vecina din octombrie 2006, cand a deschis un prim magazin in orasul Balti. Fondator al companiei este omul de afaceri Igor Balenko, iar in tara de origine, Ucraina, detine peste 100 de magazine sub brandul Fourchette.