Proprietarul marcii Tymbark, la a treia achizitie pe piata romaneasca: cumpara Rio Bucovina

457

Grupul polonez Maspex Wadowice, detinatorul brandurilor Tymbark, Tedi, La Festa, Ekland, Coffeeta si Salatini, a semnat un contract conditional pentru preluarea companiei Rio Bucovina, actiunea urmand a fi analizata de Consiliul Concurentei din Romania. Tranzactia include si achizitionarea celor trei facilitati de productie ale societatii Rio Bucovina (localizate in Vatra Dornei, Timisoara si Giurgiu), precum si a brandului “Bucovina”.
Aceasta este cea de-a treia preluare pe care grupul polonez o realizeaza n Romania, dupa brandl de paste fainoase Arnos, si brandurile de biscuiti sarati si covrigei Salatini si Capollini.

Grupul polonez a intrat in Romania in anul 1996 si este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata, activand in segmente precum sucuri, nectaruri si bauturi racoritoare, produse instant paste fainoase, biscuiti sarati si covrigei.
Rio Bucovina este unul dintre cei mai mari producatori de ape minerale naturale de pe piata romaneasca, fiind al doilea mare jucator ca volum, cu o cota de aproape 10% din piata apelor imbuteliate (potrivit datelor AC Nielsen).