Retailerul francez Auchan a deschis al 33-lea hipermaket, odata cu centrul comercial Coresi Shopping Resort

Retailerul francez Auchan a deschis astazi, 27 martie a.c. cel de-al doilea hipermarket al sau din Brasov si al 33-lea din Romania, in cadrul Coresi Shopping Resort. Hipermarketul Auchan Coresi are o suprafata neta de vanzare de 13.800 mp si ofera o gama de 60.000 de produse alimentare si nealimentare.
Coresi Shopping Resort, un proiect dezvoltat de Immochan, divizia de imobiliare a grupului Auchan, si-a deschis portile ieri, 26 martie a.c., cu o suprafata inchiriata in proportie de 96% (100 magazine deschise dintr-un total de 110). Pe suprafata GLA de 45.000 mp, respectiv 71.000 mp suprafata construita si 20 ha teren utilizat, noul centru comercial va atrage, conform estimarilor, circa 8 milioane de vizitatori pe an.
Centrul Comercial se intinde pe o suprafata de 31.000 mp si are o lungime de 650 metri, gazduind branduri cunoscute cum este H&M, Zara, samd. Branduri precum Sergent Major, Decimas, Pizza Hut, Douglas, iStyle, Starbucks, Massimo Dutti, Oysho, Etic sunt prezente in premiera in Brasov. Pe langa brandurile amintite, un număr de șase magazine vor fi deschise în perioada următoare: Swarovski, Starbucks, New Yorker, Reserved, C.A.T.O. si Family Entertainment Center Taka Paka.
Zona centrala a proiectului va gazdui, pe o suprafata de 1.000 mp, un spatiu de divertisment, iar zona alocata cinematografelor, de dimensiuni semnificative (3.200 mp), va reuni opt sali digitale. Unele dintre ele pot fi transformate in sali de conferinte, de teatru sau de receptii. 10% din galeria comerciala este alocata zonei de Food Court: intinsa pe o suprafata de 3.500 mp, zona de restaurante oferă 1.200 de locuri la mese, la care se adaugă 500 in exterior și este segmentată în zona de fast-food, slow-food, bar si lounge.
Reprezentand o investitie de 60 de milioane de euro, Coresi Shopping Resort este localizat pe strada Zaharia Stancu, nr. 1, Brasov si presupune o dezvoltare in mai multe etape astfel: prima faza, shopping resort-ul, este deja predată, in timp ce in cea de-a doua faza va fi construit un parc comercial cu retaileri de mobilier si decoratiuni, bricolaj, articole sportive, service auto, benzinarie. Cea de-a doua faza va fi dezvoltata pe o suprafata totala de 13.500 mp, dintre care 7.500 mp sunt deja ocupati de 5 operatori care au inchiriat spatii cu suprafete cuprinse intre 460 si 2.400 mp. Proiectul demarează in mai si va fi livrat catre retaileri in octombrie 2015.

Articolul precedentPwC Romania: Piata cafelei, peste 400 de milioane de euro in 2014, cu un consum in stagnare
Articolul următorKantar Retail: „Retailerii si furnizorii trebuie sa-si reconfigureze strategiile pentru a se adapta comertului din era digitalizarii”
Carmen Ionescu
Redactor - Lucreaza pentru Modern Buyer inca de la infiintarea publicatiei, in 2008. Absolventa a Universitatii Bucuresti – Facultatea de Litere, scrie despre industria bunurilor de larg consum, piata de retail, distributie, bricolaj samd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.