Retailerii europeni continua sa se dezvolte pe online

Marii retaileri din Europa continua sa investeasca in segmentul online, atat prin achizitii cat si prin abordarea unor nise noi. Conform PLMA, retailerul francez Carrefour a achizitionat recent unul dintre cei mai mari retaileri online din Franta, Rue de Commerce, ce are vanzari anuale estimate la circa 350 milioane euro.
La randul sau, grupul german Rewe a lansat in pe piata de origine o platforma e-commerce numita Beef by Rewe, prin care ofera servicii de tip “click and collect” pentru carne si produse din carne premium. In ceea ce priveste tarile scandinave, retailerul ICA intentioneaza sa-si extinda serviciile online pana la 150 de magazine pana la finalul anului, in timp ce Dansk Supermarked a cumparat iPosen.dk, un comerciant online care facea livrari in mediul rural.
Conform sursei citate, in Europa continua zvonurile potrivit carora gigantul online Amazon se pregateste de o miscare majora: sa inceapa livrarile de produse alimentare in Germania si Marea Britanie. Se pare ca Amazon a inchiriat deja doua centre de distributie in apropiere de München, pentru livrarile in aceeasi zi cu efectuarea comenzii. Gigantul american a inceput deja livrarile de produse alimentare cu termen de valabilitate indelungat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.