Republica Moldova: Alimentele reprezinta 42% din cheltuielile totale de consum

Cheltuielile medii lunare de consum ale populatiei din Republica Moldova, in anul 2015, au fost de 2048,5 lei moldovenesti pe o persoana, fiind in crestere cu 12,8% fata de anul precedent, conform Biroului National de Statistica din aceasta tara. In termeni reali (cu ajustarea la indicele preturilor de consum) populatia a cheltuit, in medie, cu 2,8% mai mult comparativ cu anul 2014.

Cea mai mare parte a cheltuielilor este destinata necesarul de consum alimentar – 42,1%. Pentru intretinerea locuintei o persoana a alocat 17,9% din cheltuielile totale de consum, iar pentru imbracaminte si incaltaminte – 11,2%. Celelalte cheltuieli au fost directionate pentru serviciile de sanatate (6,5%), transport (4,5%), comunicatii (4,3%), dotarea locuinţei (3,9%), invatamant (0,6%), etc

Castigul salarial mediu in aprilie 2016

Biroul National de Statistica din Republica Moldova informeaza ca, in luna aprilie 2016, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 4909,6 lei, inregistrand o crestere cu 8,5% fata de luna aprilie 2015. In ceea ce priveste veniturile populatiei din aceasta tara este interesant de mentionat ca transferurile banesti din afara tarii raman o sursa semnificativa pentru bugetul gospodariilor. In medie, acestea reprezintă peste 17 din total venitur.

Articolul precedentLactalis a primit unda verde pentru preluarea Albalact
Articolul următorFidesco si Nr 1, noi locatii in Chisinau
Maria Hurduc
Este Business Unit Manager al Modern Buyer inca de la lansarea brandului, in 2008. Are o experienta de peste 16 ani in presa scrisa, iar in ultimii 11 ani s-a specializat pe domeniile Retail, FCMG si Horeca. Este absolvent al Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, specializarea Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.