Rep. Moldova: Kaufland a deshis primul său magazin din oraşul Bălţi

La un an de la inaugurarea primelor două magazine în Rep. Moldova, Kaufland a deschis astăzi oficial şi primul său magazin în Bălţi, al doilea oraş ca mărime din această ţară. Situat pe strada Decebal nr. 130 A, acesta are o suprafața de vânzare 3900 mp şi va fi deschis pentru publicul larg din 24 septembrie a.c.

Magazinul dispune de 386 de locuri de parcare, dintre care 12 locuri sunt destinate pentru persoanele cu dizabilități și 10 locuri de parcare pentru familii. Peste 11 milioane MDL reprezintă investițiile în infrastructură și anume în realizarea soluției de trafic și amenajarea scuarului din preajma străzii Decebal. Această investiție a dus la lărgirea unui segment din strada Decebal, precum și la amenajarea terenului municipal din fața magazinului.

Magazinul este construit în linie cu cele mai moderne standarde de design, iar printre raioanele disponibile se numără cele de legume-fructe, vitrină cu servire asistată (cu o lungime de 44 m), brutărie, alimente de bază, dulciuri, băuturi, produse nealimentare și drogherie. Şi pentru acest magazin, Kaufland pune la dispoziția clienților un punct Grill, în exteriorul magazinului, cu preparate pregătite pe loc, pentru cei care vor să ia masa rapid.

Noul magazin din Bălți deține o instalație de climatizare ecologică –un sistem complex, modern, care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice și care permite economisirea resurselor naturale, cu responsabilitate față de mediu.

Oficialii companiei au anunţat că pe rafturile magazinului sunt disponibile peste 3700 de articole, achiziționate de la producători și furnizori locali, sortiment ce va fi dezvoltat continuu.

În galeria comercială din cadrul magazinului clienții pot găsi farmacie, un tabac shop, precum și o cofetărie.

„Acum un an am deschis primele două magazine în Republica Moldova, iar astăzi celebrăm acest eveniment cu deschiderea a unui nou magazin în nordul țării, în Mun. Bălți. Ne bucurăm că împreună cu oamenii buni care fac parte din echipa Kaufland le vom oferi locuitorilor din regiune o nouă experiență de cumpărături bazată pe calitate, diversitate de produse, dar și noi standarde de lucru, salarii mai bune și beneficii pentru angajați, grijă pentru mediu și responsabilitate socială față de comunitatea în care activăm. Planurile noastre de dezvoltare nu se opresc aici, ci, în ton cu dinamismul care ne caracterizează, o vom continua în întreaga țară”, relatează Dona Răpciuga, Director Executiv Kaufland Moldova.

Planurile de extindere vizează deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară dar şi construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani.

În luna august a.c., compania a anunţat şi lansarea oficială a construcţiilor primului magazin în regiunea de Sud a ţării, respectiv în oraşul Comrat. Potrivit proiectului, suprafața magazinului Kaufland din orașul Comrat va fi de aproximativ 3.300 m2.

Magazinul din Bălți va fi dotat cu un aparat de reciclare TOMRA pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). Aparatul este de tip self-service și recompensează clienții care reciclează ambalajele cu un voucher de reducere ce poate fi folosit pentru anumite produse din cadrul promoțiilor din magazin.

De asemenea, magazinul va fi dotat cu o stație de încărcare pentru automobilele electrice și un rastel pentru biciclete.

Sursa foto: ea.md