Profi va avea un depozit de 30.000 mp la Roman

Dezvoltatorul belgian de spatii industriale WDP (Warehouse & Distribution De Pauw) construieste un depozit nou de 30.000 de metri patrati in orasul Roman pentru retailerul Profi, potrivit unui anunt facut de firma care a intermediat tranzactia, JLL Romania.

Regiunea Moldovei, una dintre cele mai sarace din tara, a fost pana acum „ocolita” de catre marii retaileri, primul care a ales sa construiasca un depozit aici fiind discounterul german Penny Market. Acesta a deschis in februarie cel de-al treilea centru logistic al sau de pe piata romaneasca, in comuna Nicolae Balcescu, judetul Bacau. Investia s-a ridicat la peste 19 milioane euro. Reprezentantii Penny au precizat ca noul centru logistic va optimiza fluxul logistic si distributia regionala a produselor alimentare si nealimentare catre magazinele Penny Market din nord-estul tarii. Acesta va asigura distributia produselor in aproximativ 45 de filiale pentru inceput, cu posibilitate de extindere la 90 – 100 de magazine. Un alt retailer care si-a anuntat intentia de a construi un depozit in regiune este Kaufland.

Profi detine depozite logis­tice la Ploieşti şi Apa­hida, si platforme de produse proaspete la Bu­cureşti, Timişoara şi Cluj.

WDP a intrat pe piata din Romania in anul 2007. Pana acum, compania detine nu mai putin de 115,000 m² de spatii de depozitare in contructie.

JLL: Previzionam o extindere a interesului companiilor si spre Estul tarii

JLL a intermediat in primul trimestru tranzactii cu spatii industriale si de logistica care au cumulat aproape 100.000 de metri patrati, pentru companii precum Profi, NOD, Tibbett Logistics, KLG si Kuehne + Nagel.

Cele mai importante intermedieri, ca suprafata contractata, au fost inchirierea de catre retailerul Profi a 30.000 de metri patrati in Roman si de catre NOD a 30.000 de metri patrati in Bucuresti. Tibbett Logistics isi extinde prezenta in Romania, cu un nou depozit de 7.200 metri patrati in CTPark Bucharest West, proiect in care si compania KLG a contractat 9.700 metri patrati. De asemenea, compania de logistica Kuehne+Nagel se extinde in Timisoara, unde WDP va contrui un depozit de 6.000 metri patrati.

”Piata industriala continua sa fie extrem de dinamica din punct de vedere al proiectelor noi livrate, dar si al cererii. Expansiunea companiilor din retail si cresterea consumului sunt un motor important al pietei industriale si de logistica. Suntem onorati ca am continuat si in acest an parteneriatul cu Profi, pentru care anterior am mai tranzactionat o platforma logistica de peste 30.000 metri patrati in Cluj. In stransa legatura cu evolutia retailerilor, logisticienii isi dezvolta operatiunile de pe piata locala, TibbettLogistics, KLG, Kuehne+Nagel, inchiriind in total in primele trei luni spatii de aproape 25.000 de metri patrati”, a declarat Viorel Opait, business development director JLL Romania, care a fost implicat in aceste tranzactii.

Avand in vedere evolutia inchirierilor din primele trei luni, precum si negocierile in curs pe piata locala, estimam ca in acest an vor fi tranzactionate spatii industriale si de logistica de peste 350.000 metri patrati.

Cererea vizeaza atat Bucurestiul, cat si orasele secundare, in acest caz vedem chiar o extindere a interesului companiilor si spre Estul tarii, asa cum este cazul Profi la Roman. Alte orase in care companiile vor sa se extinda sunt Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca.

Potrivit JLL, daca toate proiectele anuntate pentru acest an vor fi livrate, stocul de spatii industrialesi de logistica la nivel national se va apropia la finele lui 2017 de 3 milioane de metri patrati. La sfarsitul anului trecut stocul era estimat la 2,5 milioane de metri patrati, din care 1,2 milioane de metri patrati in Bucuresti.

Articolul precedentHenkel extinde portofoliul Fa
Articolul următorPwC despre risipa alimentara: „In analiza optiunilor trebuie sa sa tina cont de costurile asociate si de implicatiile fiscale aferente”
Carmen Ionescu
Redactor - Lucreaza pentru Modern Buyer inca de la infiintarea publicatiei, in 2008. Absolventa a Universitatii Bucuresti – Facultatea de Litere, scrie despre industria bunurilor de larg consum, piata de retail, distributie, bricolaj samd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.