Produsele Cris-Tim au primit certificarea internațională “fără gluten”

Cris-Tim este primul producător de mezeluri din România care anunță că a fost certificat de către Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), asociație membră cu drepturi depline al Asociației Societăților Europene de Celiachie.

Majoritatea produselor aparținând brandurilor Cris-Tim, Matache Macelaru’ și Obrăjori au certificarea internațională “fără gluten” obținută în urma auditului Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten (ARIG). Această certificare este semnalizată pe ambalaje prin simbolul Spicului Tăiat (Crossed Grain), singurul standard internațional care certifică siguranța produselor fără gluten.

În cazul Cris-Tim, certificarea garantează că produsele pe care apare această siglă sunt fabricate într-un mediu necontaminat, pe o linie de producție dedicată acestui proces, folosind ingrediente care, la rândul lor, nu conțin gluten. Persoanele afectate de intoleranță la gluten au acum garanția că aceste produse pot face parte din dieta lor zilnică sănătoasă.

“Încă din 2017, când am lansat Eticheta curată, am subliniat lipsa glutenului din produsele noastre. Știm că intoleranța la această proteină este o problemă în creștere, vedem asta și din întrebările pe care le primim de la consumatorii noștri, de aceea vrem să le oferim tuturor opțiuni sănătoase la raft. Cu cele peste 80 de sortimente de salamuri, șunci, specialități, cremwurști și alte mezeluri fără gluten, îi asigurăm pe cei care suferă de această afecțiune că pot consuma produsele pe care le iubesc fără grijă. Ne bucurăm să fim printre primii producători locali care au solicitat și obținut această certificare în România, la nivelul întregii game de produs.”, a declarat Radu Timiș Jr.

Printre cele peste 80 de produse certificate cu simbolul Spicului Tăiat se numără Salamul Săsesc, salamul de vară, salamul bănățean, salamul potcoavă de la Cris-Tim, mușchiul țigănesc, mușchiul Azuga, mușchiul file afumat, cârnații oltenești și afumați de la Matache Măcelaru și multe alte sortimente. Produsele din gama Obrăjori, pentru copii, sunt și ele certificate “fără gluten”.

”Cele 84 de produse Cris-Tim pentru care am emis licența Crossed Grain reprezintă un pas important în democratizarea dietei gluten-free pentru consumatorii români.

Întreaga echipă Cris-Tim din fabrica Recunoștința s-a implicat ireproșabil pentru a se plia pe cerințele standardului Crossed Grain și le mulțumim! Pionieratul Cris-Tim ca primul producător de mezeluri din România care poartă sigla Crossed Grain reprezintă un pas uriaș pentru siguranța consumatorilor cu intoleranțe alimentare”, a declarat Iuliana Roibu Bonoiu, Președinte Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten.

Cu o istorie de peste 25 de ani, Cris-Tim este liderul pieţei româneşti de mezeluri, oferind consumatorilor produse sigure, proaspete și savuroase, realizate cu ajutorul celor mai moderne tehnologii de procesare şi prin sistemele de management al siguranţei alimentului (ISO 22000:2005) şi al protecţiei mediului (ISO 14001: 2015).