Alimentele fără gluten, un segment de piață din FMCG cu cele mai mari rate de creștere

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten a lansat în România certificarea internațională adresată producătorilor locali de alimente fără gluten – Crossed Grain.
Pentru consumatorii din România, aceasta înseamnă acces mai ușor la alimente sigure, produse local, cu prețuri adaptate pieței interne.

”Am adus Crossed Grain, standardul european pentru licențierea produselor fără gluten, în România, deoarece scopul nostru este să susținem producția în siguranță, pe plan local, a alimentelor fără gluten. Certificarea Crossed Grain se bucură de o recunoaștere și încredere excepționale în rândul persoanelor cu boală celiacă și intoleranță la gluten. Este o certificare complexă, care verifică și auditează toate etapele din procesul de producție, ambalare și distribuție a alimentelor fără gluten, și impune unul dintre standardele cele mai riguroase din domeniul alimentar. Pacienții cu boala celiacă și intoleranță la gluten vor avea de acum acces mai ușor la alimente sigure pentru ei, produse local, certificate standardizat și cu un preț avantajos”, declară Iuliana Roibu Bonoiu, președinte și director executiv al Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten (ARIG).

Programul de certificare pentru produse fără gluten Crossed Grain este dezvoltat și operat de Asociația Societăților Europene de Celiachie (AOECS), o organizație independentă, non-profit. Este asociația europeană umbrelă care reunește în acest moment 37 de asociații membre de pe teritoriul Europei. În România, Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten este singura asociație națională de pacienți cu boală celiacă din România acreditată de AOECS.
Produsele certificate Crossed Grain sunt strict auditate și analizate pentru a prezenta certitudinea că au un continut maxim de gluten de 20 mg/kg sau părți pe milion (ppm). Analizele de laborator și auditarile de certificare privesc atât ingredientele, cât și procesele de producție, procesele de stocare, ambalare și distribuție.

În prezent, eforturile ARIG se concentrează în patru direcții: Legislativă (prin propunerea Legii Celiacului, aflată momentan în dezbatere la Camera Deputaților); Educație și informare (atât pentru medici, cât și pentru instituții, școli și grădinițe, în ceea ce privește alimentația fără gluten); Susținerea comunității (prin evenimente sociale, materiale informaționale, cursuri și workshopuri); Susținerea mediului de business (prin organizarea Târgului anual de produse fără gluten, dar și prin Certificarea produselor fără gluten fabricate în România).
www.arig.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here